• среда, 29 мај 2024
Ралповски: Има проблем да се спроведува Законот во делот на усогласувањето на минималните плати согласно колективните договори

Ралповски: Има проблем да се спроведува Законот во делот на усогласувањето на минималните плати согласно колективните договори

Скопје, 23 март 2024 (МИА) - Конфедерацијата на слободни синдиката (КСС) ја поздравува одлуката за з...

Мирен протест на синдикатите на пет јавни универзитети поради непотпишување на колективните договори

Мирен протест на синдикатите на пет јавни универзитети поради непотпишување на колективните договори

Скопје, 4 март 2024 (МИА) - Синдикатите на пет јавни универзитети - во...

Реакција на синдикатите на пет државни универзитети, бараат од Собранието потпишување на колективните договори

Реакција на синдикатите на пет државни универзитети, бараат од Собранието потпишување на колективните договори

Скопје, 28 февруари 2024 (МИА) - Синдикатите на пет државни универзитет...

Битиќи: Вработените во јавниот и приватниот сектор заслужуваат достоинствени плати

Битиќи: Вработените во јавниот и приватниот сектор заслужуваат достоинствени плати

Битола, 7 јули 2023 (МИА) - Сите вработени во јавниот и приватниот сектор заслужуваат достоинствени...

Забелешките на законот за работни односи се во делот на колективните договори и договорите на определено време, вели Тренчевска

Забелешките на законот за работни односи се во делот на колективните договори и договорите на определено време, вели Тренчевска

Скопје, 24 јануари 2023 (МИА) - Најголем дел од забелешките за Законот за работни односи се во делот...

ССМ ќе поднесе колективна тужба за неусогласување на колективните договори со Законот за минимална плата

ССМ ќе поднесе колективна тужба за неусогласување на колективните договори со Законот за минимална плата

Скопје, 6 јули 2022 (МИА) - Сојузот на синдикати на Македонија ќе поднесе колективна тужба за неусоглас...

СОНК: Колективните договори за основно и средно образование беа тема на денешната средба со МОН

СОНК: Колективните договори за основно и средно образование беа тема на денешната средба со МОН

Скопје, 11 мај 2022 (МИА) - Тема на оваа средба беа колективните договори за основно и средно образован...

ССМ ја поздравува поддршката од ВМРО-ДПМНЕ за почитување на колективните договори

ССМ ја поздравува поддршката од ВМРО-ДПМНЕ за почитување на колективните договори

Скопје, 9 февруари 2022 (МИА) - Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) ја поздравува поддршката од...

Image

Остани поврзан