• среда, 22 мај 2024
Благодарници „Илинден“ за Мојсова-Чепишевска и Антоновски за особен придонес за македонското национално малцинство во Албанија

Благодарници „Илинден“ за Мојсова-Чепишевска и Антоновски за особен придонес за македонското национално малцинство во Албанија

Дебар, 10 мај 2024 (МИА) - Претседателот на македонското друштво „Илинден“ од Тирана, Никола Ѓурѓај,...

Информативните агенции се столбот на создавање на професионални информации, изјави генералниот директор на МИА Драган Антоновски

Информативните агенции се столбот на создавање на професионални информации, изјави генералниот директор на МИА Драган Антоновски

Скопје, 19 март 2024 (БТА) Информа...

Иван Антоновски ја повлече кандидатурата за претседател на Собранието на ДПМ

Иван Антоновски ја повлече кандидатурата за претседател на Собранието на ДПМ

Скопје, 23 јануари 2024 (МИА) - Писателот Иван Антоновски денеска соопшти дека ја повлекува кандидат...

Средба Гир-Антоновски посветена на можностите за поставување на основите за поголема одржливост и финансиска стабилност на МИА

Средба Гир-Антоновски посветена на можностите за поставување на основите за поголема одржливост и финансиска стабилност на МИА

Скопје, 13 декември 2023 (МИА) – Амбасадорот на Делегацијата на Европск...

Промоцијата на „Просто и строго – Конески“ од Антоновски ги обедини генерациите

Промоцијата на „Просто и строго – Конески“ од Антоновски ги обедини генерациите

Скопје, 26 октомври 2023 Книжарницата на „Матица македонска“ беше и премала за големиот број...

Промоција на книгата „Просто и строго – Конески“ од Иван Антоновски

Промоција на книгата „Просто и строго – Конески“ од Иван Антоновски

Скопје, 24 октомври 2023 (МИА) - Во книжарницата на „Матица македонска“ во Скопје утре ќе биде промо...

Објавена книгата „Просто и строго – Конески“ од Иван Антоновски

Објавена книгата „Просто и строго – Конески“ од Иван Антоновски

Скопје, 4 август 2023 (МИА)  - По повод 30 години од смртта на Бла...

Антоновски: Нашата приказна е влегување во ЕУ, мора да ги спроведеме суштинските работи

Антоновски: Нашата приказна е влегување во ЕУ, мора да ги спроведеме суштинските работи

Скопје, 20 март 2023 (МИА) - Ние не сме во позиција да диктираме на кој начин ќе се одвиваат процеси...

„Идентитетот е приказна“ од Антоновски меѓу топ три книжевни настани во светот според „Асимптот“

„Идентитетот е приказна“ од Антоновски меѓу топ три книжевни настани во светот според „Асимптот“

Скопје, 23 октомври 2022 (МИА) - Книгата „Идентитетот е приказна“ од Иван Антоновски

Антоновски: Со прес-центарот на МИА во Софија ќе придонесеме во размена на информации, проверени и точни

Антоновски: Со прес-центарот на МИА во Софија ќе придонесеме во размена на информации, проверени и точни

Скопје, 31 јануари 2022 (МИА) - Генералниот директор на Медиумската информативна агенција Драган Антоно...

Владата му препорача на Надзорниот одбор на МИА да го реизбере Драган Антоновски за генерален директор

Владата му препорача на Надзорниот одбор на МИА да го реизбере Драган Антоновски за генерален директор

Скопје, 13 април 2021 (МИА) - Владата на денешната седница донесе заклучок да му препорача на Надзорнио...

Image

Остани поврзан