• четврток, 30 ноември 2023
Благодарница од Марија Габриел до екипата на Св. Наум Охридски“ во Скопје 

Благодарница од Марија Габриел до екипата на Св. Наум Охридски“ во Скопје 

3 ноември 2023 БТА Благодарница и икона на Исус Христос во име на вицепремиерката и...

Вработувањето е една од слабите алки во земјите од Западен Балкан, рече Веселин Митов на меѓународниот форум во организација на КТ „Подкрепа“.

Вработувањето е една од слабите алки во земјите од Западен Балкан, рече Веселин Митов на меѓународниот форум во организација на КТ „Подкрепа“.

2 ноември 2023 Вработувањето е една од слабите алки во земјите од Западен Балкан, од една ст...

На Физичкиот факултет на Софискиот универзитет беше отворена реновираната лабораторија за вселенски истражувања „Проф. Стефан Александров“

На Физичкиот факултет на Софискиот универзитет беше отворена реновираната лабораторија за вселенски истражувања „Проф. Стефан Александров“

Софија, 31 октомври 2023 (МИА/БТА) - Свечено отворање на реновираната лабораторија за вселенски истр...

Стефан Командарев го претставува во САД филмот „Лекциите на Блага“ - бугарската номинација за наградата „Оскар“

Стефан Командарев го претставува во САД филмот „Лекциите на Блага“ - бугарската номинација за наградата „Оскар“

Софија, 30 октомври 2023 (МИА/БТА) - Режисерот Стефан Командарев во САД ги претставува „Лекции за до...

Нека нашите мисли не бидат само локални и да бидеме благодарни што имаме мирни избори, изјави генералниот директор на БТА Кирил Валчев во Одеса

Нека нашите мисли не бидат само локални и да бидеме благодарни што имаме мирни избори, изјави генералниот директор на БТА Кирил Валчев во Одеса

Софија, 29 октомври 2023 (МИА/БТА) - Нека ни се мислите само локални и благодарни што имаме мирни из...

По триесет години урнатини, во самоковското село Доспеј вратите ги отвори античкиот храм „Св. апостоли Петар и Павле“

По триесет години урнатини, во самоковското село Доспеј вратите ги отвори античкиот храм „Св. апостоли Петар и Павле“

Софија, 28 октомври 2023 (МИА/БТА) – По триесет години урнатини, во самоковското село Доспеј вратите...

Учесниците на Балканскиот уставен форум потпишаа меморандум

Учесниците на Балканскиот уставен форум потпишаа меморандум

27 октомври 2023 Учесниците на Балканскиот уставен форум, кој се одржува во Софија, потпишаа...

Со својата одлука, Радев се прогласи за бранител на „Газпром“, но тоа нема да ја спречи новата такса за пренос на гас

Со својата одлука, Радев се прогласи за бранител на „Газпром“, но тоа нема да ја спречи новата такса за пренос на гас

Софија, 26 октомври 2023 (МИА/БТА) – Претседателот Румен Радев поднесе жалба до Уставниот суд за так...

Румен Радев: Во текот на 145 години развој, БЦК се етаблира не само како најголема хуманитарна организација во нашата земја, туку и како институција со јасни цели

Румен Радев: Во текот на 145 години развој, БЦК се етаблира не само како најголема хуманитарна организација во нашата земја, туку и како институција с...

Софија, 25 октомври 2023 (МИА/БТА) - Во текот на својот 145-годишен развој, Бугарскиот Црвен крст (БЦК) се етаблира н...

Со отворањето на својот фотоволтаичен парк, УНСС станува првиот „паметен“ универзитет во Бугарија, изјави министерот Галин Цоков

Со отворањето на својот фотоволтаичен парк, УНСС станува првиот „паметен“ универзитет во Бугарија, изјави министерот Галин Цоков

Софија, 24 октомври 2023 - Со отворањето на својот фотоволтаичен парк, Универзитетот за национална и...

Во Бугарија се очекува да биде изграден нов центар на врвни постигнувања во областа на биомедицинските истражувања и технологија

Во Бугарија се очекува да биде изграден нов центар на врвни постигнувања во областа на биомедицинските истражувања и технологија

Софија, 23 октомври 2023 (МИА/БТА) - Потпретседателот на Бугарската академија на науките (БАН) - чл.-кор. Евдокија Па...

Новиот број на магазинот ЛИК, посветен на Сирак Скитник, промовиран во неговиот роден град Сливен

Новиот број на магазинот ЛИК, посветен на Сирак Скитник, промовиран во неговиот роден град Сливен

Софија, 22 октомври 2023 - Презентирањето на бројот на ЛИК во Сливен носи важно значење - да се пока...

Академик Јулијан Ревалски и Кирил Валчев се сретнаа по повод 185-годишнината од Марин Дринов, положија венци и цвеќе пред неговиот споменик

Академик Јулијан Ревалски и Кирил Валчев се сретнаа по повод 185-годишнината од Марин Дринов, положија венци и цвеќе пред неговиот споменик

Софија, 20 октомври 2023 (МИА/БТА) - Во БАН денеска се одржа средба меѓу академик Јулијан Ревалски – претседател на Б...

Зошто Египет и другите арапски нации се двоумат да примат палестински бегалци

Зошто Египет и другите арапски нации се двоумат да примат палестински бегалци

20 октомври 2023 PBS.org/AP Додека Палестинците во опколениот Поја...

Бугарскиот премиер Денков и претседателот на БАН Ревалски го отворија новиот бугарски суперкомпјутер „Хемус“

Бугарскиот премиер Денков и претседателот на БАН Ревалски го отворија новиот бугарски суперкомпјутер „Хемус“

Софија, 19 октомври 2023 - Премиерот академик Николај Денков и претседателот на Бугарската академија...

Image

Остани поврзан