• вторник, 18 јуни 2024
Сите досегашни претседатели

Сите досегашни претседатели

Скопје, 8 мај 2024 (МИА) – Во Република Северна Македонија денеска се о...

Од осамостојувањето до денес земјава имаше пет претседатели

Од осамостојувањето до денес земјава имаше пет претседатели

Скопје, 24 април 2024 (МИА) – Денешните претседателски избори ќе бидат...

Претседателските кандидати начелно согласни за мастер дебата на неутрален терен

Претседателските кандидати начелно согласни за мастер дебата на неутрален терен

Скопје, 28 март 2024 (МИА) - Изборните штабови на претседателските канд...

Судскиот совет ја избра Анита Данилова за в.д. претседател на Виш управен суд

Судскиот совет ја избра Анита Данилова за в.д. претседател на Виш управен суд

Скопје, 8 ноември 2023 (МИА) - Судскиот совет на Република Северна Македонија денеска ја одржа 463....

Судскиот совет избра претседатели на Апелациониот суд Скопје и Основните судови во Битола и Прилеп

Судскиот совет избра претседатели на Апелациониот суд Скопје и Основните судови во Битола и Прилеп

Скопје, 30 октомври 2023 (МИА) – Судскиот совет на денешната 462. седница изврши избор на претседате...

Пендаровски: Самитот Брдо Бриони ќе се одржи во септември кај нас, теми на разговор младите и климатските промени

Пендаровски: Самитот Брдо Бриони ќе се одржи во септември кај нас, теми на разговор младите и климатските промени

Скопје, 13 јуни 2023 (МИА) - На тет-а-тет средбата со претседателката на Република Словенија, Наташа...

Двајца поранешни претседатели на Панама повикани на судење поради корупција

Двајца поранешни претседатели на Панама повикани на судење поради корупција

Панама, 9 ноември 2022 (МИА) - Државното обвинителство на Панама соошти дека двајца поранешни претседат...

Oмилените јадења на светските лидери

Oмилените јадења на светските лидери

Определени вицепремиерите и претседателите на комисиите во Владата

Определени вицепремиерите и претседателите на комисиите во Владата

Скопје, 17 јануари 2022 (МИА) - Владата на денешната прва, конститутивна седница, со која претседаваше...

Пендаровски: Проширувањето на ЕУ мора да продолжи во пост-ковид Европа

Пендаровски: Проширувањето на ЕУ мора да продолжи во пост-ковид Европа

Image

Остани поврзан