• вторник, 18 јуни 2024
Наградени најдобрите матуранти на Град Скопје

Наградени најдобрите матуранти на Град Скопје

15 јуни 2024  Градоначалничката на Град Скопје Данела Арсовска, додели признанија и пар...

Над 720 матуранти во Прилеп полагаат изборен предмет од државната матура

Над 720 матуранти во Прилеп полагаат изборен предмет од државната матура

Прилеп, 8 јуни 2024 (МИА) - Во Прилеп денеска 723 матуранти од петте средни училишта го полагаат изб...

Околу 15 илјади кандидати полагаат мајчин јазик – првиот испит од државната матура

Околу 15 илјади кандидати полагаат мајчин јазик – првиот испит од државната матура

Скопје, 1 јуни 2024 (МИА) –  Речиси 15 илјади ученици што завршуваат средно образование, денеск...

В сабота почнува полагањето на државната матура со тестот од првиот екстерен испит

В сабота почнува полагањето на државната матура со тестот од првиот екстерен испит

Скопје, 30 мај 2024 (МИА) –  Речиси 15 илјади ученици што завршуваат средно образование, оваа с...

Државна матура во Прилеп ќе полагаат 702 матуранти

Државна матура во Прилеп ќе полагаат 702 матуранти

Прилеп, 29 мај 2024 (МИА) - Вкупно 702 матуранти од петте средни училишта во Прилеп ќе ја полагаат д...

СВР Битола апелира за безбедно одбележување на полуматурските и матурските прослави

СВР Битола апелира за безбедно одбележување на полуматурските и матурските прослави

Битола, 21 мај 2024 (МИА) - Секторот за внатрешни работи Битола апелира до сите учесници во сообраќа...

СВР - Штип апелира матурантите да бидат одговорни на матурските вечери

СВР - Штип апелира матурантите да бидат одговорни на матурските вечери

Штип, 17 мај 2024 (МИА) - Матурантите да бидат внимателни и одговорни при одбележувањето на матурски...

Во гимназијата во Дебар 139, во Центар Жупа 15 матуранти

Во гимназијата во Дебар 139, во Центар Жупа 15 матуранти

Дебар, 14 мај 2024 (МИА) - Во гимназиите во Дебар и Центар Жупа средното образование во учебната 202...

Општина Крива Паланка додели по 3000 денари за секој матурант од градот

Општина Крива Паланка додели по 3000 денари за секој матурант од градот

Крива Паланка, 14 мај 2024 (МИА) - Во пресрет на матурската прослава на средношколците од завршните...

„Отворен ден на МИТ Универзитет“ наменет за средношколците од сите средни училишта

„Отворен ден на МИТ Универзитет“ наменет за средношколците од сите средни училишта

Скопје, 17 април 2024 (МИА) – Во просториите на МИТ Унинверзитетот ќе с...

Реакции за набавката на матурски наметки и капи за ЕМУЦ во Охрид, Управата појаснува дека нема врска со набавката на опремата

Реакции за набавката на матурски наметки и капи за ЕМУЦ во Охрид, Управата појаснува дека нема врска со набавката на опремата

Охрид, 19 март 2024 (МИА) – Родители на ученици од Електро-машинскиот училишен центар „Свети Наум Ох...

Арсовска ќе им додели награди на матурантите - првенци на генерација

Арсовска ќе им додели награди на матурантите - првенци на генерација

Скопје, 8 јуни 2023 (МИА) - Под покровителство на градоначалничката на Град Скопје Данела Арсовска д...

Во Крушево и Македонски Брод мал број матуранти

Во Крушево и Македонски Брод мал број матуранти

Прилеп, 20 мај 2023 (МИА) - За да се задржат учениците во малите градови потребни се стимулација од...

Во гимназијата во Ростуше само 12, во Центар Жупа 18 матуранти

Во гимназијата во Ростуше само 12, во Центар Жупа 18 матуранти

Дебар, 16 мај 2023 (МИА) – Поради масовната миграција присутна во општините Маврово и Ростуше и во Ц...

Во Штип средно образование завршуваат вкупно 548 матуранти

Во Штип средно образование завршуваат вкупно 548 матуранти

Штип, 16 мај 2023 (МИА) - Во четирите штипски средни училишта годинава 548 ученици ќе го завршат сре...

Image

Остани поврзан