• вторник, 16 јули 2024
МОФ апелира за промени во политиките за да се спречи  егзодусот на младите

МОФ апелира за промени во политиките за да се спречи егзодусот на младите

Скопје, 4 јули 2024 (МИА) -  Младински образовен форум (МОФ) со до...

Детектор: Секој трет размислува да се исели од Македонија

Детектор: Секој трет размислува да се исели од Македонија

Скопје, 19 мај 2024 Секој трет човек во Македонија размислу...

КСЗД ги демантира информациите за наводно иселување од канцелариите во центарот на Скопје

КСЗД ги демантира информациите за наводно иселување од канцелариите во центарот на Скопје

Скопје, 20 јануари 2024  КСЗД ги демантира информациите кои се појавија во одредени мед...

Израелски министер: Идејата за иселување на Палестинците е нереална

Израелски министер: Идејата за иселување на Палестинците е нереална

Тел Авив, 4 јануари 2024 (МИА) - Министерот Мики Зохар од владата на израелскиот премиер Бенјамин Не...

Дебата „Иселување и демографија предизвик за Македонија“ во организација на ВМРО-ДПМНЕ

Дебата „Иселување и демографија предизвик за Македонија“ во организација на ВМРО-ДПМНЕ

22 октомври 2023  „На влезот...

Младите Европејци ги напуштаат родителските домови на 26 години, девојките порано од момците 

Младите Европејци ги напуштаат родителските домови на 26 години, девојките порано од момците 

Брисел, 4 септември 2023 (МИА) – Во 2022 година младите луѓе во земјите членки на ЕУ се иселувале од...

Димитриеска Кочоска: Младите сакаат да се иселат, а власта им продава приказни дека 24 годишен анонимус може да ја купи Соравија

Димитриеска Кочоска: Младите сакаат да се иселат, а власта им продава приказни дека 24 годишен анонимус може да ја купи Соравија

Скопје, 22 јули 2023 Една од причините мотивите за вклучување во политиката ми беше да се по...

Вкупно 819 кавадарчани за шест месеци побарале уверенија од судот за да можат да работат во странство 

Вкупно 819 кавадарчани за шест месеци побарале уверенија од судот за да можат да работат во странство 

Кавадарци, 10 јули 2023 (МИА) - Вкупно 819 кавадарчани за шест месеци побарале уверенија од судот за...

Шаќири: Ги мотивираме компаниите да ги задржат младите кадри во земјава

Шаќири: Ги мотивираме компаниите да ги задржат младите кадри во земјава

Скопје, 29 март 2023 (МИА) - Ние како Влада...

Ходаи: Имаме демографска „бомба“ поради големата миграција на млади во европските земји

Ходаи: Имаме демографска „бомба“ поради големата миграција на млади во европските земји

Скопје, 29 мар...

Дебата за иселувањето на младите

Дебата за иселувањето на младите

Скопје, 29 март 2023 (МИА) - Форумот за образовни промени денеска организира јавна д...

Институциите да ги вклучат младите во подобрувањето на јавните услуги – идеја како да се задржат во земјава

Институциите да ги вклучат младите во подобрувањето на јавните услуги – идеја како да се задржат во земјава

Истражување: 42 отсто од граѓаните би заминале од земјава

Истражување: 42 отсто од граѓаните би заминале од земјава

Скопје...

СДСМ: Спроведуваме мерки и политики со кои трендовите на иселување се драстично намалени

СДСМ: Спроведуваме мерки и политики со кои трендовите на иселување се драстично намалени

Скопје, 7 јуни 2022 ВМРО-ДПМНЕ е истата криминална партија  која во 11 години режим ја опустошуваше др...

Ромски семејства се соочуваат со присилно иселување од прифатниот центар во Визбегово

Ромски семејства се соочуваат со присилно иселување од прифатниот центар во Визбегово

Скопје, 30 март 2022 (МИА) - Хелсиншки комитет за човекови права денеска информира дека неколку ромски...

Image

Остани поврзан