• вторник, 18 јуни 2024
Засадени околу 320 дрвца на граничните премини

Засадени околу 320 дрвца на граничните премини

Скопје, 13 април 2024 (МИА) - Во пресрет на Денот на Царината - 14 Aпри...

„Еко - живот“ реагира на бетон околу дрвја во центарот, од Општина Кавадарци велат ненамерно е и ќе се поправи 

„Еко - живот“ реагира на бетон околу дрвја во центарот, од Општина Кавадарци велат ненамерно е и ќе се поправи 

Кавадарци, 9 април 2024 (МИА) - Друштвото за заштита на природата „Еко...

Акција за садење на дрвца во паркот во штипската населба „Осми Ноември“

Акција за садење на дрвца во паркот во штипската населба „Осми Ноември“

Штип, 21 март 2024 (МИА) - Повеќе од 30 дрвца се засадени денеска во паркот во населба „Осми Ноември...

Еколошки активности и засадување на нови садници по повод Денот на екологијата во Делчево

Еколошки активности и засадување на нови садници по повод Денот на екологијата во Делчево

Делчево, 21 март 2024 (МИА) - Со засадување нови садници и еколошки активности во Делчево одбележан...

Граѓаните се плашат од поплави, бараат да се отстранат исечените дрвја кои сè уште се во коритото на тетовската река

Граѓаните се плашат од поплави, бараат да се отстранат исечените дрвја кои сè уште се во коритото на тетовската река

Тетово, 12 март 2024 (МИА) - Дел од граѓаните кои живеат во близина на коритото на река Пена каде шт...

Со садење на 150 дрвца се обновуваат дрворедите на булеварите во Струмица

Со садење на 150 дрвца се обновуваат дрворедите на булеварите во Струмица

Струмица, 6 декември 2023 (МИА) - Во Струмица денеска со засадување на...

Телеком засади 25 000 нови дрвца и собра 12 000 стари мобилни уреди

Телеком засади 25 000 нови дрвца и собра 12 000 стари мобилни уреди

Скопје, 25 ноември 2022 Во март годинава, Македонски Телеком ја започна еко-иницијативата „Заедно за з...

„Ековита“: Засадени над 50 гинко дрвца во дворови на јавни објекти во Неготино 

„Ековита“: Засадени над 50 гинко дрвца во дворови на јавни објекти во Неготино 

Неготино, 1 јуни 2022 (МИА) - Засадени се над 50 гинко дрвца во дворови на неготински јавни објекти, во...

Засадени пет илјади дрвца во регионот на Свети Николе

Засадени пет илјади дрвца во регионот на Свети Николе

Скопје, 8 ноември 2021  Вработените на Комерцијална Банка АД Скопје засадија нови 5000 дрвца во регион...

Непознати сторители со пила исекле 14 дрвца во Велес

Непознати сторители со пила исекле 14 дрвца во Велес

Велес, 6 април 2021 (МИА) - Непознати сторители со пила исекле 14 садници во одлична вегетациска состој...

Oпштина Велес засади 157дрвца на неколку локации, а до крајот на месецот уште 260

Oпштина Велес засади 157дрвца на неколку локации, а до крајот на месецот уште 260

Велес, 12 март 2021 (МИА) - Општина Велес деновиве засади 157 дрвца на повеќе лока...

Акција за садење листопадни и зимзелени садници на градскиот кеј во Куманово

Акција за садење листопадни и зимзелени садници на градскиот кеј во Куманово

Куманово, 8 март 2021 (МИА) - Почна акција за садење садници на градскиот кеј во Куманово, информираа д...

Image

Остани поврзан