• недела, 26 мај 2024
Недела на франкофонскиот филм во Кинотека

Недела на франкофонскиот филм во Кинотека

Скопје, 15 март 2024 (МИА) - Со проекцијата на швајцарскиот филм „Блех-...

Хибридни методи за изучување на јазиците, предавање на професорот Јован Костов на „Денови на Франкофонијата“

Хибридни методи за изучување на јазиците, предавање на професорот Јован Костов на „Денови на Франкофонијата“

Скопје, 14 март 2024 (МИА) - Во рамките на манифестацијата „Денови на Франкофонијата на Филолошкиот...

Филмови, концерти, изложби - дел од културната програма на Франкофонијата во Скопје

Филмови, концерти, изложби - дел од културната програма на Франкофонијата во Скопје

Скопје, 27 февруари 2024 (МИА) - Со проекција на филмот „Страста на Доден Буфан“ на режисерот Тран А...

Презентација на културната програма за одбележување на Франкофонијата (во живо)

Презентација на културната програма за одбележување на Франкофонијата (во живо)

Скопје, 27 февруари 2024 (МИА) - Прес-конференција на Амбасадата на Франција и Францускиот институт...

Презентација на културната програма за одбележување на Франкофонијата

Презентација на културната програма за одбележување на Франкофонијата

Скопје, 27 февруари 2024 (МИА) - Амбасадата на Франција и Францускиот институт во Скопје, &...

Во Струга 24. Летен регионален семинар на професорите по француски јазик

Во Струга 24. Летен регионален семинар на професорите по француски јазик

Струга, 22 јуни 2023 (МИА) - Францускиот институт во Скопје во соработка со француските амбасади и и...

Работилница „Млад франкофонски парламент - едукативна активност - Имам став!'“

Работилница „Млад франкофонски парламент - едукативна активност - Имам став!'“

Скопје, 21 март 2023 (МИА) - Во Собранието денеска ќе се одржи работилница „Млад франкофонски парлам...

Пендаровски: Франкофонијата ги проширува нашите хоризонти и ја зајакнува културната размена со светот

Пендаровски: Франкофонијата ги проширува нашите хоризонти и ја зајакнува културната размена со светот

Скопје, 20 март 2023 (МИА) - Претседателот Стево Пендаровски ден...

Османи на Самит на франкофонијата во Тунис

Османи на Самит на франкофонијата во Тунис

19 ноември 2022 Министерот за надворешни работи Бујар Османи, во рамките на денешниот...

Османи: Итна потреба за преговори со цел враќање на мирот

Османи: Итна потреба за преговори со цел враќање на мирот

Скопје, 18 ноември 2022 (МИА)

Османи од Џерба: Ја афирмираме нашата приврзаност кон вредностите на Франкофонијата

Османи од Џерба: Ја афирмираме нашата приврзаност кон вредностите на Франкофонијата

 Скопје, 18 ноември 2022 (МИА) - Почестен сум што можам уште еднаш да ја афирмирам наш...

Османи во Тунис на Министерската конференција и Самитот на лидери на франкофонијата

Османи во Тунис на Министерската конференција и Самитот на лидери на франкофонијата

Скопје, 18 ноември 2022 (МИА) - ...

Самитот на Франкофонијата, закажан за ноември во Тунис, одложен за една година

Самитот на Франкофонијата, закажан за ноември во Тунис, одложен за една година

Париз, 13 октомври 2021 (МИА) - Осумнаесетиот самит...

Османи: Северна Македонија има значајно место во франкофонското семејство

Османи: Северна Македонија има значајно место во франкофонското семејство

Скопје, 26 март 2021 (МИА) - Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, по повод обележувањето на 5...

Отворање изложба „50 години Франкофонија - поглед од Северна Македонија“

Отворање изложба „50 години Франкофонија - поглед од Северна Македонија“

Скопје, 26 март 2021 (МИА) - Министерот за надворешни работи Буј...

Image

Остани поврзан