• вторник, 16 јули 2024
Бијонсе доби восочна фигура во францускиот Музеј „Гревин“

Бијонсе доби восочна фигура во францускиот Музеј „Гревин“

Париз, 5 јyли 2024 (МИА) - Американската пејачка Бијонсе доби восочна фигура во францускиот Музеј „Г...

Скопско лето: Концерт на Јана Каевска, Ивона Базгалоска и Ана Трсунова

Скопско лето: Концерт на Јана Каевска, Ивона Базгалоска и Ана Трсунова

Скопје, 22 јуни 2024 (МИА) - Во рамки на „Скопско лето“ вечер, во Музејот на македонската борба, кон...

Изложба на дела од Ташковски во Музеј галерија Кавадарци

Изложба на дела од Ташковски во Музеј галерија Кавадарци

Кавадарци, 31 мај 2024 (МИА) - „Три генерации Ташковски" е насловена изложбата со уметнички слики од...

Изложба на фотографии од Црвен крст во Музеј галеријата во Кавадарци 

Изложба на фотографии од Црвен крст во Музеј галеријата во Кавадарци 

Кавадарци, 29 мај 2024 (МИА) - Изложба на фотографии од Црвен крст беше отворена денеска во Музеј га...

Нови експонати во Музејот во Демир Капија од лозаровинарската традиција во регионот 

Нови експонати во Музејот во Демир Капија од лозаровинарската традиција во регионот 

Демир Капија, 21 мај 2024 (МИА) - Нови експонати што говорат за долгогодишната лозаровинарска традиц...

Во Музеј на вино Кавадарци уметници творат на тема вински артефакти 

Во Музеј на вино Кавадарци уметници творат на тема вински артефакти 

Кавадарци, 18 мај 2024 (МИА) - Во Музеј на вино Кавадарци уметници твор...

Бесплатен влез за Кокино и Меморијалниот центар АСНОМ по повод Меѓународниот ден на музеите

Бесплатен влез за Кокино и Меморијалниот центар АСНОМ по повод Меѓународниот ден на музеите

Куманово, 18 мај 2024 (МИА) - Бесплатен влез на локалитетите Кокино и меморијален центар АСНОМ и пов...

Штипскиот Музеј утре ги отвара вратите за посетителите, одбележувајќи го Светскиот ден на кулутурното наследство

Штипскиот Музеј утре ги отвара вратите за посетителите, одбележувајќи го Светскиот ден на кулутурното наследство

Штип, 17 април 2024 (МИА) - По повод утрешниот ден 18 април Светскиот ден на кулутурното наследство,...

„Иднината како проект – Доксијадис во Скопје“ во Музејот на современа уметност

„Иднината како проект – Доксијадис во Скопје“ во Музејот на современа уметност

Скопје, 3 април 2024 (МИА) - Во Музејот на современа уметност во Скопје е отворена изложбата „Иднина...

Кумановскиот музеј доби понуда да организира камп со македонски и американски студенти за археолошки локалитет

Кумановскиот музеј доби понуда да организира камп со македонски и американски студенти за археолошки локалитет

Куманово, 20 март 2024 (МИА) - Реномираниот Флорида Универзитет од Мајами од САД достави понуда за с...

Костадиновска-Стојчевска: Нови идеи и заеднички активности со музеите во Ватикан

Костадиновска-Стојчевска: Нови идеи и заеднички активности со музеите во Ватикан

Скопје, 1 март 2024 (МИА) - Изложба со македонски икони во Музејот на Ватикан е една од точките за к...

Доосовременување на депоата и реконструкција на зградата на струшкиот музеј „Д-р Никола Незлобински“

Доосовременување на депоата и реконструкција на зградата на струшкиот музеј „Д-р Никола Незлобински“

Струга, 19 февруари 2024 (МИА) - Замена на надворешната столарија на управната зграда на струшкиот м...

Музејот на современа уметност одбележува  60 години постоење

Музејот на современа уметност одбележува 60 години постоење

Скопје, 10 февруари 2024 (МИА) - Во пресрет на утрешниот јубилеј 60 год...

Демир Капија доби три милиони денари за реконструкција на општинскиот музеј 

Демир Капија доби три милиони денари за реконструкција на општинскиот музеј 

 Демир Капија, 1 февруари 2024 (МИА) - Општина Демир Капија доби финансиска поддршка во износ о...

Велешките училишта ги намалија организираните посети на Народниот музеј

Велешките училишта ги намалија организираните посети на Народниот музеј

Велес, 1 февруари 2024 (МИА) – Велешките училишта ги намалиле организираните посети на Народниот муз...

Image

Остани поврзан