• среда, 22 мај 2024
Општина Центар отстапи простор за уметниците избркани од МКЦ

Општина Центар отстапи простор за уметниците избркани од МКЦ

Скопје, 14 март 2024 (МИА) - Културно-социјалниот простор „Центар-Јадро“ и Младинскиот центар-Матичн...

Министерство за култура: Се заострува режимот за градби во старото градско јадро на Охрид

Министерство за култура: Се заострува режимот за градби во старото градско јадро на Охрид

Скопје, 20 февруари 2024 (МИА) – Владата денеска го утврди Предлог на закон за измени и дополнувања...

ЈАДРО: Резултатите од конкурсот на Министерството за култура покажуваат дека никому не му е грижа за развојните културни политики

ЈАДРО: Резултатите од конкурсот на Министерството за култура покажуваат дека никому не му е грижа за развојните културни политики

Скопје, 9 февруари 2024 (МИА) - Асоцијација на независната културна сцена ЈАДРО денеска преку соопшт...

Изложба на Сашо Станојковиќ  во КСП Центар Јадро

Изложба на Сашо Станојковиќ во КСП Центар Јадро

Скопје, 17 октомври 2023 Колку време е потребно за да се пренесе еден објект од точка А до т...

Конкурс за изработка на мурал на фасадата на КСП Центар - Јадро 

Конкурс за изработка на мурал на фасадата на КСП Центар - Јадро 

Скопје, 13 август 2023 (МИА) - Објавен е конкурс за изработка на мурал на фасадата на Културно-социј...

Реакција на Јадро - Асоцијација до Министерство за култура и Град Скопје

Реакција на Јадро - Асоцијација до Министерство за култура и Град Скопје

Скопје, 15 јуни 2023  Јадро - Асоцијација на независната културна сцена ја упатува оваа...

Реакција на ЈАДРО на најавеното кратење на буџетот за култура

Реакција на ЈАДРО на најавеното кратење на буџетот за култура

Скопје,  12 јули 2022 (МИА) - ЈАДРО – Асоцијацијата на независна културна сцена реагира на последните н...

Објавен конкурс за изработка на мурал на фасадата на КСП Центар - Јадро

Објавен конкурс за изработка на мурал на фасадата на КСП Центар - Јадро

Скопје, 30 август 2021 (МИА) - Културно-социјалниот простор Центар - Јадро објави

Министерството за култура и Асоцијација Јадро ја интензивираат соработката

Министерството за култура и Асоцијација Јадро ја интензивираат соработката

Скопје, 20 јули 2021 (МИА) - Се конкретизира соработката меѓу Министерството за култура и Јадро – Асоци...

Изложба „Домашна работа“ на Кристина Божурска во КСП Центар-Јадро

Изложба „Домашна работа“ на Кристина Божурска во КСП Центар-Јадро

Скопје, 14 јули 2021 (МИА) - Изложбата „Домашна работа“, партиципативен проект на Кристина Божурска, ќе...

Средба на претседателот Пендаровски со претставници на Асоцијацијата на независната културна сцена – ЈАДРО

Средба на претседателот Пендаровски со претставници на Асоцијацијата на независната културна сцена – ЈАДРО

Скопје, 29 април 2021 (МИА) - Состојбите во културата, со акцент на оние што се поврзани со независниот...

Image

Остани поврзан