• недела, 26 мај 2024
Таравари: Османи е автор на планот за деескалација на северот на Косово што го одби косовската влада

Таравари: Османи е автор на планот за деескалација на северот на Косово што го одби косовската влада

Скопје, 8 април 2024 (МИА) – Арбен Таравари од Коалицијата ВРЕДИ го обвини Бујар Османи од ДУИ, него...

Предавање на француско-романскиот автор Матеј Вишниек

Предавање на француско-романскиот автор Матеј Вишниек

Скопје, 20 март 2024 (МИА) - Во Јуроп хаус во Скопје денеска ќе се одрж...

Промоција на изданието „Костимот во Македонија од појавата на фотографијата до денес“ од Зорка Тодорова-Младеновиќ

Промоција на изданието „Костимот во Македонија од појавата на фотографијата до денес“ од Зорка Тодорова-Младеновиќ

Скопје, 5 март 2024 (МИА) – Во Музејот на македонската борба денеска издавачката куќа „Арс Ламина“ ќ...

Аудиовизуелна промоција на книгата „Под остар агол“ од Виктор Танасковски во ГБСК

Аудиовизуелна промоција на книгата „Под остар агол“ од Виктор Танасковски во ГБСК

Скопје, 21 ноември 2023 (МИА) - Во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ во Скопје ќе биде промов...

„Секвенци на рефлексијата

„Секвенци на рефлексијата" - изложба на Слободан Милошески 

Скопје, 10 ноември 2023 (МИА) –  Изложба „Секвенци на рефлексијата“ од авторот Слободан Милошес...

Излезе од печат книгата со афоризми ,,Дамари 1

Излезе од печат книгата со афоризми ,,Дамари 1" од сатиричарот Миле Ѓорѓијоски

Делчево, 3 септември 2023 (МИА) - Излезе од печат првото издание на книгата „Дамари 1“ од македонски...

Избор од поетското творештво на Иван Антоновски објавен во Србија

Избор од поетското творештво на Иван Антоновски објавен во Србија

Скопје, 4 јуни 2023 (МИА) - Издавачката куќа „Граматик“ од Белград објави избор од поетското творешт...

Ангела Петрушевска најдобар млад автор на стрип натпреварот во Ваљево, Србија

Ангела Петрушевска најдобар млад автор на стрип натпреварот во Ваљево, Србија

Велес, 3 јуни 2023 (МИА) - Ангела Петрушевска средношколка од Скопје во категорија најдобри стрип ав...

Промоција на книгата „Тежина на вториот чекор“ од Ѓоре Ѓелев

Промоција на книгата „Тежина на вториот чекор“ од Ѓоре Ѓелев

Скопје, 9 мај 2023 (МИА) – Во Културно информативниот центар – Скопје, вчер во салонот 19:19 ќе се о...

Гоце Ристовски добитник на Меѓународна награда за драмски автор со особен придонес во современиот театар

Гоце Ристовски добитник на Меѓународна награда за драмски автор со особен придонес во современиот театар

Книгата „Кон езерото“ од Капка Касабова преведена на македонски јазик

Книгата „Кон езерото“ од Капка Касабова преведена на македонски јазик

Скопје, 28 август 2022 (МИА) – Од печат излезе преводот на книгата „Кон езерото“ од Капка Касабова како...

Книгата „Гравитација“ на Емилија Тодорова добитник на наградата „Стојан Христов“

Книгата „Гравитација“ на Емилија Тодорова добитник на наградата „Стојан Христов“

Скопје, 27 август 2022 (МИА) -

„Не ме викај аутист – моето име е Адам” - книга за животот со аутизам

„Не ме викај аутист – моето име е Адам” - книга за животот со аутизам

Скопје, 6 март 2022 (МИА) - Мојот живот се дели на два дела, првиот е до раѓањето на Адам и соочувањето...

Комеморација за Луан Старова: Македонската литература и култура загубија неповторлив автор, брилијантен интелектуалец и голем хуманист

Комеморација за Луан Старова: Македонската литература и култура загубија неповторлив автор, брилијантен интелектуалец и голем хуманист

Скопје, 2 март 2022 (МИА) - Провлекувајќи ги линиите на судбините на своите претци, низ балканските и е...

Трифуновски за МИА: Книгите се жанровски различни, секоја година носи нешто ново во мене како автор

Трифуновски за МИА: Книгите се жанровски различни, секоја година носи нешто ново во мене како автор

Скопје, 7 јануари 2022 (МИА) - Мојот принцип на работа е да има различна содржина во секое следно дело....

Image

Остани поврзан