• вторник, 25 јуни 2024
Советот на амбасадори упати честитки до Сиљановска Давкова и до ВМРО - ДПМНЕ

Советот на амбасадори упати честитки до Сиљановска Давкова и до ВМРО - ДПМНЕ

Скопје, 9 мај 2024   Советот на амбасадори изразува задоволство и упатува чести...

Совет на амбасадори: Внимателно ја следиме состојбата на Блискиот Исток

Совет на амбасадори: Внимателно ја следиме состојбата на Блискиот Исток

Скопје, 14 април 2024  (МИА) - Советот на амбасадори денеска преку...

Совет на амбасадори: Успешната организација на 30. Министерски состанок на ОБСЕ во Скопје можност за афирмација на државата

Совет на амбасадори: Успешната организација на 30. Министерски состанок на ОБСЕ во Скопје можност за афирмација на државата

Скопје, 28 ноември 2023 (МИА) - Советот на Амбасадори денеска соопшти дека високо ги цени активности...

Совет на амбасадори: Членството во ЕУ нема алтернатива, сите политички чинители одговорно да пристапат кон реформската агендата

Совет на амбасадори: Членството во ЕУ нема алтернатива, сите политички чинители одговорно да пристапат кон реформската агендата

Скопје, 13 ноември 2023 (МИА) - Членството во ЕУ нема алтернатива за земјата. Потребно е итно и досл...

Советот на амбасадори повикува на продлабочена и проширена дебата во македонската јавност за француско-германскиот експертски извештај

Советот на амбасадори повикува на продлабочена и проширена дебата во македонската јавност за француско-германскиот експертски извештај

Скопје, 22 септември 2023 (МИА) - Здружението за надворешна и меѓународ...

Советот на амбасадори избра нов претседател

Советот на амбасадори избра нов претседател

Скопје, 30 јуни 2023 Здружението за надворешна и меѓународна политика „Совет на амбасадори“...

Советот на амбасадори ја поздравува одлуката на САД да го прогласи Мерко за неподобен за влез во земјата

Советот на амбасадори ја поздравува одлуката на САД да го прогласи Мерко за неподобен за влез во земјата

Скопје, 22 јуни 2023 (МИА) - Здружението за надворешна и меѓународна политика „Совет на амбасадори“...

Средби на делегации на Советот на амбасадори со амбасадорите Бомгартнер, Гир и Вуцас

Средби на делегации на Советот на амбасадори со амбасадорите Бомгартнер, Гир и Вуцас

Скопје, 3 февруари 2023 (МИА) - Во рамките на своите редовни активности поврзан...

Советот на амбасадори организира тркалезна маса за евроинтеграцискиот процес на земјата

Советот на амбасадори организира тркалезна маса за евроинтеграцискиот процес на земјата

Скопје, 12 јануари 2023 (МИА) – Амбасадорска тркалезна маса „Западниот Балкан помеѓу Западот и Исток...

Совет на амбасадори: Сомнителните постапки на државни институции ги уриваат угледот на државата и довербата кај стратешките партнери

Совет на амбасадори: Сомнителните постапки на државни институции ги уриваат угледот на државата и довербата кај стратешките партнери

Скопје, 21 ноември 2022 (МИА) - Советот на амбасадори денеска преку соопштение изрази, како што се посо...

Совет на амбасадори: Со загриженост ги следиме настаните на северниот дел на Косово

Совет на амбасадори: Со загриженост ги следиме настаните на северниот дел на Косово

Скопје, 8 ноември 2022 Здружението за надворешна и меѓународна политика Совет на амбасадори, со загриж...

Советот на амбасадори очекува од Бугарија како членка на ЕУ да гарантира еднакви права на сите етнички групи

Советот на амбасадори очекува од Бугарија како членка на ЕУ да гарантира еднакви права на сите етнички групи

Скопје, 21 октомври 2022 (МИА) - Советот на амбасадори внимателно ги следи настаните во врска со основа...

Совет на амбасадори: Анектирањето на украинските области е кршење на меѓународното право

Совет на амбасадори: Анектирањето на украинските области е кршење на меѓународното право

Скопје, 3 октомври 2022 (МИА) - Здружението за надворешна и меѓународна политика „Совет на амбасадори“...

Советот на Амбасадори изразува сочувство до семејството на Рамадан Назифи

Советот на Амбасадори изразува сочувство до семејството на Рамадан Назифи

Скопје, 3 септември 2022 (МИА) - Советот на Амбасадори на Република Северна Македонија изразува сочувст...

Совет на амбасадори: Постигнатиот договор меѓу Србија и Косово за документите прилог кон мирот и стабилизација на регионот

Совет на амбасадори: Постигнатиот договор меѓу Србија и Косово за документите прилог кон мирот и стабилизација на регионот

Скопје, 29 август 2022 (МИА) - Совет на амбасадори денеска преку соопштение ја поздрави веста објавена...

Image

Остани поврзан