• понеделник, 17 јуни 2024
Маричиќ од ТАИЕКС во Белград: Споделувањето на искуствата и меѓусебната поддршка на земјите кандидати за забрзано пристапување во ЕУ се темелни вредности за успешна интеграција 

Маричиќ од ТАИЕКС во Белград: Споделувањето на искуствата и меѓусебната поддршка на земјите кандидати за забрзано пристапување во ЕУ се темелни вредно...

12 јуни 2024  Првиот заменик претседател на Владата задолжен за европски прашања у...

Маричиќ од Котор: Европеизацијата на државата со Планот за раст мора да продолжи за просперитет на секој граѓанин

Маричиќ од Котор: Европеизацијата на државата со Планот за раст мора да продолжи за просперитет на секој граѓанин

Скопје, 16 мај 2024 (МИА) - Како носечки ресори во Владата на Северна Македонија за Планот за раст,...

Прес-конференција на Бојан Маричиќ и вицепремиерката за европски прашања на Молдавија (во живо)

Прес-конференција на Бојан Маричиќ и вицепремиерката за европски прашања на Молдавија (во живо)

Скопје, 26 април 2024 (МИА) - Вицепремиерот за европски прашања Бојан Маричиќ и вицепремиерката за е...

Планот за раст за Западен Балкан - можност за раст на компаниите, мобилност на младите, вклучување во дититални иновации и медицински набавки

Планот за раст за Западен Балкан - можност за раст на компаниите, мобилност на младите, вклучување во дититални иновации и медицински набавки

Скопје, 18 април 2024 (МИА) - Бесплатна Интернет мрежа на јавни простор...

Маричиќ: Вмрежувањето со врсниците дава дополнителна мотивација за европеизација

Маричиќ: Вмрежувањето со врсниците дава дополнителна мотивација за европеизација

Скопје, 17 април 2024  Првиот заменик претседател на Владата задолжен за европски праша...

Средба на вицепремиерот Маричиќ со професорите македонисти Људмил Спасов и Елена Јованова-Грујовска

Средба на вицепремиерот Маричиќ со професорите македонисти Људмил Спасов и Елена Јованова-Грујовска

Скопје, 8 април 2024 (МИА) - Првиот вицепремиер задолжен за европски пр...

Информативен настан за третиот повик за проектни предлози од програмата за територијална соработка ИНТЕРЕГ Европа

Информативен настан за третиот повик за проектни предлози од програмата за територијална соработка ИНТЕРЕГ Европа

Скопје, 4 април 2024 (МИА) - Во Секретаријатот за европски прашања (СЕП) денеска се одржа информатив...

Маричиќ: Италија е голем поддржувач на Северна Македонија на патот кон ЕУ

Маричиќ: Италија е голем поддржувач на Северна Македонија на патот кон ЕУ

Скопје, 1 март 2024 (МИА) - Првиот заменик претседател на Владата задол...

Маричиќ: Европската интеграција е единствено решение за Северна Македонија

Маричиќ: Европската интеграција е единствено решение за Северна Македонија

Скопје, 16 ноември 2023 (МИА) - Заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања, Бојан...

Маричиќ: Членството во ЕУ до 2030 година бара мобилизација и активно ангажирање на целокупното општество

Маричиќ: Членството во ЕУ до 2030 година бара мобилизација и активно ангажирање на целокупното општество

Скопје, 1 ноември 2023 (МИА) - Вицепремиерот Бојан Маричиќ денеска на средба организирана од Македон...

Инфо ден за Програмата LIFE за заштита на животната средина и климатски активности

Инфо ден за Програмата LIFE за заштита на животната средина и климатски активности

Скопје, 17 октомври 2023 (МИА) -  Први во регионот од кандидати и...

Маричиќ - Рот: Поголем ангажман и зајакнување на регионалната соработка за брз чекор кон ЕУ 

Маричиќ - Рот: Поголем ангажман и зајакнување на регионалната соработка за брз чекор кон ЕУ 

Скопје, 16 октомври 2023 (МИА) -  Вицепремиерот за европски прашањ...

Маричиќ ќе учествува на Форумот на граѓанското општество во Тирана

Маричиќ ќе учествува на Форумот на граѓанското општество во Тирана

Скопје, 15 октомври 2023 (МИА) - Вицепремиерот за европски прашања Боја...

Состојбите во земјоделството тема на трибината од кампањата „Ние сме Европа“ во Прилеп

Состојбите во земјоделството тема на трибината од кампањата „Ние сме Европа“ во Прилеп

Скопје, 14 септември 2023 (МИА) - Во рамки на кампањата „Ние сме Европа“, која ја  предводник з...

Во Брисел започна скрининг состанокот за Поглавје 15 – Енергетика и Поглавје 21 – Трансевропски мрежи

Во Брисел започна скрининг состанокот за Поглавје 15 – Енергетика и Поглавје 21 – Трансевропски мрежи

Скопје, 14 септември 2023 (МИА) - Во Брисел денеска започна билатералниот скрининг состанок за Погла...

Image

Остани поврзан