• петок, 19 јули 2024
Мицкоски: Ваков бугарски диктат под вакви околности додека сум јас премиер нема да помине и нема да има уставни измени

Мицкоски: Ваков бугарски диктат под вакви околности додека сум јас премиер нема да помине и нема да има уставни измени

Скопје, 23 јуни 2024 (МИА) - Премиерот Христијан Мицкоски во своето експозе пред гласањето за новата...

Села: Изразуваме револт што ова мнозинство го почнува првиот ден со обид за да се спречи слободниот говор

Села: Изразуваме револт што ова мнозинство го почнува првиот ден со обид за да се спречи слободниот говор

Скопје, 23 јуни 2024 (МИА) - Напуштањето на седницата за избор на влада е во знак на револт поради к...

Градоначалникот Ѓорѓиевски на терен со екипите за расчистување на штетите по невремето

Градоначалникот Ѓорѓиевски на терен со екипите за расчистување на штетите по невремето

Скопје, 23 јуни 2024  Градоначалникот Орце Ѓорѓиевски и екипите за расчистување на тере...

Борко Ристовски - министер за спорт

Борко Ристовски - министер за спорт

Скопје, јуни 2024 (МИА) - Борко Ристовски, кој ќе биде министер за спорт, е роден на 2 ноември...

Зоран Љутков - министер за култура и туризам

Зоран Љутков - министер за култура и туризам

Скопје, 23 јуни 2024 - Зоран Љутков, кој ќе биде министер за култура и туризам е роден на 1 октомври...

Горан Минчев - министер за јавна администрација

Горан Минчев - министер за јавна администрација

Скопје, 23 јуни 2024 (МИА) - Горан Минчев, кој во новата Влада ќе биде министер за јавна администрац...

Арбен Таравари - министер за здравство

Арбен Таравари - министер за здравство

Скопје, 23 јуни 2024 (МИА) - Новиот министер за здравство Арбен Таравари е роден на 9 април 1973 год...

Стефан Андоновски - министер за информатичко општество и дигитална трансформација

Стефан Андоновски - министер за информатичко општество и дигитална трансформација

Скопје, 23 јуни 2024 (МИА) -  Кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ за министер за информатичко општество и...

Сања Божиновска - министерка за енергетика, рударство и минерални суровини 

Сања Божиновска - министерка за енергетика, рударство и минерални суровини 

Скопје, 23 јуни 2024 (МИА) - Сања Божиновска која од ВМРО-ДПМНЕ е предложена да го води новоформиран...

Цветан Трипуновски - министер за земјоделство, шумарство и водостопанство

Цветан Трипуновски - министер за земјоделство, шумарство и водостопанство

Скопје, 23 јуни 2024 (МИА) - Цветан Трипуновски кој од ВМРО-ДПМНЕ е предложен за нов министер за зем...

Бесар Дурмиши - министер за економија и труд

Бесар Дурмиши - министер за економија и труд

Скопје, 23 јуни 2024 (МИА) - Бесар Дурмиши, кој во новата Влада ќе биде министер за економија и труд...

Евро 2024: Германија ремизираше со Швајцарија, Унгарија ја совлада Шкотска

Евро 2024: Германија ремизираше со Швајцарија, Унгарија ја совлада Шкотска

Штутгарт, 23 јуни 2024 (МИА) – На Европското фудбалско првенство во Германија вечерва се одигра посл...

Шабан Салиу - министер без ресор задолжен за интеграција и имплементација на декадата на Ромите

Шабан Салиу - министер без ресор задолжен за интеграција и имплементација на декадата на Ромите

Скопје, 23 јуни 2024 (МИА) - Шабан Салиу, кој во новата Влада ќе биде министер без ресор задолжен за...

Панче Тошковски - министер за внатрешни работи

Панче Тошковски - министер за внатрешни работи

Скопје, 23 јуни 2024 (МИА) – Панче Тошковски, кој ќе биде министер за внатрешни работи во новата Вла...

Златко Перински - министер за локална самоуправа

Златко Перински - министер за локална самоуправа

Скопје, 23 јуни 2024 (МИА) -  Златко Перински е роден на 14.01.1983, Скопје, Македонија. Диплом...

Image

Остани поврзан