• вторник, 28 мај 2024
Ховениер: Акцијата на косовската полиција во Поштанска штедилница не била координирана со партнери

Ховениер: Акцијата на косовската полиција во Поштанска штедилница не била координирана со партнери

Приштина, 21 мај 2024 (МИА) - Американскиот амбасадор во Приштина, Џеф Ховениер денеска изјави дека...

Ховениер за денот на жалост во Косово: Да изградиме општество во кое секој ќе живее без страв

Ховениер за денот на жалост во Косово: Да изградиме општество во кое секој ќе живее без страв

Приштина, 17 април 2024 (МИА) – Американскиот амбасадор во Косово, Џеф Ховениер, по повод денешниот...

Ховениер: Одлуката на Приштина за забрана на динарот не е спорна, да се смени начинот на имплементација

Ховениер: Одлуката на Приштина за забрана на динарот не е спорна, да се смени начинот на имплементација

Приштина, 20 март 2024 (МИА) – Амбасадорот на Соединетите Американски Држави во Косово, Џефри Ховени...

Ховениер кај Османи на разговори за забраната на српскиот динар во Косово

Ховениер кај Османи на разговори за забраната на српскиот динар во Косово

Приштина, 22 февруари 2024 (МИА) – Претседателката на Косово Вјоса Османи го прими денеска американс...

Ховениер повторно ја повика Приштина да ја одложи одлуката за забрана на динарот, односите се загрозени

Ховениер повторно ја повика Приштина да ја одложи одлуката за забрана на динарот, односите се загрозени

Приштина, 15 февруари 2024 (МИА) - Американскиот амбасадор во Приштина, Џефри Ховениер денеска го по...

Ховениер: Одлуките на Курти за српскиот динар ќе влијаат на квалитетот на односите меѓу САД и Косово

Ховениер: Одлуките на Курти за српскиот динар ќе влијаат на квалитетот на односите меѓу САД и Косово

Приштина, 5 февруари 2024 (МИА) – Амбасадорот на Соединетите Американски Држави во Косово, Џефри Хов...

Ховениер: САД ќе преземат акција откако ќе се утврди одговорноста за Бањска

Ховениер: САД ќе преземат акција откако ќе се утврди одговорноста за Бањска

Приштина, 13 октомври 2023 (МИА) - Американскиот амбасадор во Приштина, Џефри Ховениер, изјави дека...

Ховениер: Прашањето на одговорноста за нападот во северно Косово не завршува со Радоичиќ

Ховениер: Прашањето на одговорноста за нападот во северно Косово не завршува со Радоичиќ

Приштина, 4 октомври 2023 (МИА) – Aмбасадорот на Соединетите Американски Држави во Косово, Џефри Хов...

Ховениер се сретна со претставници на косовските Срби кои се опозиција на Српска листа

Ховениер се сретна со претставници на косовските Срби кои се опозиција на Српска листа

Приштина, 22 август 2023 (МИА) – Амбасадорот на Соединетите Американски Држави во Приштина, Џефри Хо...

Ховениер: САД се загрижени поради некооперативноста на косовската Влада

Ховениер: САД се загрижени поради некооперативноста на косовската Влада

Приштина, 30 јуни 2023 (МИА) – Амбасадорот на Соединетите Американски Држави во Косово, Џефри Ховени...

Ховениер: Ситуацијата во северно Косово е исклучително загрижувачка

Ховениер: Ситуацијата во северно Косово е исклучително загрижувачка

Приштина, 29 мај 2023 (МИА) – Амбасадорот на Соединетите Американски Држави во Приштина, Џефри Ховен...

САД со осуда за акцијата на косовските власти и побараа итен прекин

САД со осуда за акцијата на косовските власти и побараа итен прекин

Приштина, 26 мај 2023 (МИА) - Амбасадорот на САД во Приштина, Џефри Ховениер, ја осуди постапката на...

Image

Остани поврзан