• вторник, 28 ноември 2023
Ковачевски: Креираме решенија за трајни реформи во системот за социјална и детска заштита

Ковачевски: Креираме решенија за трајни реформи во системот за социјална и детска заштита

Струмица, 27 ноември 2023 (МИА) - Креираме политики кои се системски и трајни и што е најважно созда...

Ковачевски: На средба во Собранието во декември ќе се дефинираат сите детали за одржувањето на изборите

Ковачевски: На средба во Собранието во декември ќе се дефинираат сите детали за одржувањето на изборите

Скопје, 23 ноември 2023 (МИА) - Премиерот Димитар Ковачевски денеска изјави дека во мај идната годин...

Ковачевски на средба со Сарацин и Франгеш: За европската иднина на Северна Македонија, треба да преовлада одговорноста над партиските интереси

Ковачевски на средба со Сарацин и Франгеш: За европската иднина на Северна Македонија, треба да преовлада одговорноста над партиските интереси

Скопје, 23 ноември 2023 (МИА) - Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ко...

Премиерот Ковачевски ќе ја посети компанијата Вабтек МЗТ АД Скопје

Премиерот Ковачевски ќе ја посети компанијата Вабтек МЗТ АД Скопје

Скопје, 23 ноември 2023 (МИА) - Премиерот Димитар Ковачевски денеска ќе ја посети компанијата Вабтек...

Безбедносна ситуација во државата е стабилна, не постојат индиции за нарушување, вели премиерот

Безбедносна ситуација во државата е стабилна, не постојат индиции за нарушување, вели премиерот

Скопје, 22 ноември 2023 (МИА) - Премиерот Димитар Ковачевски денеска потенцираше дека безбедносната...

Ковачевски: По членството во НАТО, нашата домашна задача е целосно интегрирање во ЕУ, немаме друга алтернатива

Ковачевски: По членството во НАТО, нашата домашна задача е целосно интегрирање во ЕУ, немаме друга алтернатива

Скопје, 22 ноември 2023 (МИА) - Нашата домашна задача е да продолжиме да работиме забрзано и посвете...

Ковачевски: Доколку опозицијата се надмине себеси, на декемврискиот Самит на ЕУ ќе имаме одлука за отворање на поглавјата

Ковачевски: Доколку опозицијата се надмине себеси, на декемврискиот Самит на ЕУ ќе имаме одлука за отворање на поглавјата

Скопје, 21 ноември 2023 (МИА) - Исходот од декемврискиот самит на ЕУ зависи само од нас, односно од...

Ковачевски-Столтенберг: Со членството во НАТО обезбедена е стабилност и просперитет на земјата

Ковачевски-Столтенберг: Со членството во НАТО обезбедена е стабилност и просперитет на земјата

Скопје, 21 ноември 2023 (МИА) - Претседателот на Владата Димитар Ковачевски и генералниот секретар н...

Ковачевски: Членството во ЕУ е приоритет, но мора да се размислува и за увоз на работна сила

Ковачевски: Членството во ЕУ е приоритет, но мора да се размислува и за увоз на работна сила

Прилеп, 20 ноември 2023 (МИА) - Има начин да се спречи иселувањето на младите и нивната потрага по в...

Ковачевски: Избори во мај, коалицискиот договор со ДУИ е јасен, АА има капацитет да биде дел од европската коалиција

Ковачевски: Избори во мај, коалицискиот договор со ДУИ е јасен, АА има капацитет да биде дел од европската коалиција

Прилеп, 20 ноември 2023 (МИА) - Сметам дека постои доволно простор во мај да се организираат изборит...

Ковачевски: Дијалогот со синдикатите ќе продолжи, усогласување со минималната плата ќе има

Ковачевски: Дијалогот со синдикатите ќе продолжи, усогласување со минималната плата ќе има

Прилеп, 20 ноември 2023 (МИА) - Сите решенија за платите се направени преку дијалог со синдикатите,...

Ковачевски: Владата не прави разлика меѓу општините, ниту има субјективност во финансирањето на објектите  

Ковачевски: Владата не прави разлика меѓу општините, ниту има субјективност во финансирањето на објектите  

Прилеп, 20 ноември 2023 (МИА) - Градот Скопје е напуштен, без управа. Се обидуваме да ја направиме У...

Политиката да ги тргне рацете од верата, порача Ковачевски

Политиката да ги тргне рацете од верата, порача Ковачевски

Прилеп, 20 ноември 2023 (МИА) - Премиерот Димитар Ковачевски денеска од Прилеп порача дека политикат...

Изјава на премиерот Димитар Ковачевски (во живо)

Изјава на премиерот Димитар Ковачевски (во живо)

Скопје, 20 ноември 2023 (МИА) - Изјави на премиерот Димитар Ковачевски кој заедно со министерот за в...

Премиерот Ковачевски во посета на Прилеп

Премиерот Ковачевски во посета на Прилеп

Скопје, 20 ноември 2023 (МИА) - Премиерот Димитар Ковачевски заедно со...

Image

Остани поврзан