• четврток, 30 мај 2024
Бислими ја оцени како неуспешна средбата во Брисел за српскиот динар во Косово

Бислими ја оцени како неуспешна средбата во Брисел за српскиот динар во Косово

Приштина, 15 мај 2024 (МИА) – Главниот преговарач на Косово во дијалогот со Србија, Бесник Бислими ј...

Бислими: Српската страна не нуди идеи за решавање на проблемот на употребата на динарот на Косово

Бислими: Српската страна не нуди идеи за решавање на проблемот на употребата на динарот на Косово

Приштина, 18 април 2024 (МИА) – Денешната, четврта рунда меѓу главните преговарачи на Косово и Србиј...

Бислими: Предлозите на Косово и Србија за динарот се далеку еден од друг, потребна е нова средба

Бислими: Предлозите на Косово и Србија за динарот се далеку еден од друг, потребна е нова средба

Приштина, 25 март 2024 (МИА) – Вицепремиерот и главен преговарач на Косово во дијалогот со Србија, Б...

Во Брисел средба на Лајчак со главните преговарачи на Белград и Приштина за оптек на динарот на Косово

Во Брисел средба на Лајчак со главните преговарачи на Белград и Приштина за оптек на динарот на Косово

Белград, 25 март 2024 (МИА) - Во Брисел со посредство на ЕУ почна трилатералната средба на главните...

Бислими: Правилникот на Централната банка на Косово не е дискутиран ниту оспоруван во Брисел

Бислими: Правилникот на Централната банка на Косово не е дискутиран ниту оспоруван во Брисел

Приштина, 22 март 2024 (МИА) – Првиот вицепремиер и главен преговарач на Косово во дијалогот со Срби...

Бислими: Србија продолжува да ја попречува нормализацијата на односите со Косово

Бислими: Србија продолжува да ја попречува нормализацијата на односите со Косово

Приштина, 27 февруари 2024 (МИА) - Косовскиот вицепремиер, воедно и главен преговарач на Косово во д...

Бислими: Владата не гарантирала дека во нацртот за ЗСО нема прекршувања на Уставот на Косово

Бислими: Владата не гарантирала дека во нацртот за ЗСО нема прекршувања на Уставот на Косово

Приштина, 12 декември 2023 (МИА) – Вицепремиерот и главен преговарач на Косово во дијалогот со Белгр...

Бислими до Стано: Обидот да се одржат српски избори во Косово без претходно барање не е во духот на дијалогот

Бислими до Стано: Обидот да се одржат српски избори во Косово без претходно барање не е во духот на дијалогот

Приштина, 1 декември 2023 (МИА) – Косовскиот вицепремиер и главен преговарач во дијалогот со Србија,...

Бислими: Во Брисел не разговараме за Заедницата на српски општини без да се потпишат договорите

Бислими: Во Брисел не разговараме за Заедницата на српски општини без да се потпишат договорите

Приштина, 16 ноември 2023 (МИА) – Косовскиот вицепремиер и главен преговарач во дијалогот со Србија,...

Лајчак: Во Приштина се договоривме за следните чекори во дијалогот со Белград

Лајчак: Во Приштина се договоривме за следните чекори во дијалогот со Белград

Приштина, 7 ноември 2023 (МИА) – Посредникот на Европската унија за дијалогот меѓу Косово и Србија,...

Бислими: Србија сака со „Заедницата“ да внесе Тројански коњ во Косово – доказ е нон-пејперот на САНУ

Бислими: Србија сака со „Заедницата“ да внесе Тројански коњ во Косово – доказ е нон-пејперот на САНУ

Приштина, 8 јуни 2023 (МИА) – Косовскиот вицепремиер и главен преговара...

Косовските лекари ја осудија изјавата на вицепремиерот Бислими дека “и од Германија бегаат лекарите“

Косовските лекари ја осудија изјавата на вицепремиерот Бислими дека “и од Германија бегаат лекарите“

Image

Остани поврзан