• среда, 17 јули 2024
Зголемен број случаи на пертусис во Грција, од голема кашлица починале две бебиња

Зголемен број случаи на пертусис во Грција, од голема кашлица починале две бебиња

Атина, 6 јуни 2024 (МИА) – Две бебиња помали од два месеци починале од пертусис (голема кашлица) во...

Вкупно 46 заболени лица од пертусис на подрачјето на Центарот за јавно здравје Куманово

Вкупно 46 заболени лица од пертусис на подрачјето на Центарот за јавно здравје Куманово

Куманово, 3 јуни 2024 (МИА) - Триесет и три заболени лица од пертусис во Куманово, регистрира Центар...

Нови 44 случаи на голема кашлица, вкупната бројка на заболени достигна 597

Нови 44 случаи на голема кашлица, вкупната бројка на заболени достигна 597

Скопје, 17 мај 2024 (МИА) - Од 10 до 16 мај пријавени се 44 нови случаи на голема кашлица во државав...

Нови шестмина хоспитализирани, вкупно 553 случаи на пертусис до 9 мај

Нови шестмина хоспитализирани, вкупно 553 случаи на пертусис до 9 мај

Скопје, 13 мај 2024 (МИА) - Нови 15 случаи на пертусис - народски кажано голема кашлица, се пријавен...

Петмесечно бебе со пертусис хоспитализирано во прилепската болница

Петмесечно бебе со пертусис хоспитализирано во прилепската болница

Прилеп, 18 април 2024 (МИА) - На детското одделение во прилепската градска болница се лекува петмесе...

Најавен состанок на Комисијата за заразни болести околу пертусисот

Најавен состанок на Комисијата за заразни болести околу пертусисот

Скопје, 27 март 2024 (МИА) - Се очекува денеска да заседава Комисијата...

Тренчевска: Во градинка се примаат деца со примени три дози на вакцина против пертусис

Тренчевска: Во градинка се примаат деца со примени три дози на вакцина против пертусис

Куманово, 21 март 2024 (МИА) - Само децата со примени три дози вакцина можат да бидат примени во гра...

Овчи сипаници, ентероколитиси и пертусис - најчести акутни заразни заболувања во февруари

Овчи сипаници, ентероколитиси и пертусис - најчести акутни заразни заболувања во февруари

Скопје, 20 март 2024 (МИА) - Најчести пријавувани акутни заразни заболувања во февруари биле овчите...

Уште два нови случаи на пертусис во Куманово

Уште два нови случаи на пертусис во Куманово

Куманово, 19 март 2024 (МИА) - Уште два нови случаи на пертусис се евидентирани во Центарот за здрав...

За една недела - 43 случаи на пертусис, хоспитализирани уште пет деца во државава

За една недела - 43 случаи на пертусис, хоспитализирани уште пет деца во државава

Скопје, 15 март 2024 (МИА) - Од 8 до 14 март пријавени се 43 нови случаи на голема кашлица, со 14 от...

ДСЗИ: Од понеделник во градинка деца со три дози вакцини  против пертусис 

ДСЗИ: Од понеделник во градинка деца со три дози вакцини  против пертусис 

Скопје, 15 март 2024 (МИА) - Директорката на Државниот санитарен здравс...

Голем интерес за вакцинација со ДиТеПер во Здравствен дом Куманово

Голем интерес за вакцинација со ДиТеПер во Здравствен дом Куманово

Куманово, 12 март 2024 (МИА) - Над 60 деца денеска се вакцинирани со ДиТеПер вакцина во вакциналниот...

Два нови случаи на пертусис во Куманово

Два нови случаи на пертусис во Куманово

Куманово, 26 февруари 2024 (МИА) - Четириесетгодишен жител на Крива Паланка и петгодишно дете од Кум...

ЦЈЗ Куманово: Три случаи на пертусис во Куманово

ЦЈЗ Куманово: Три случаи на пертусис во Куманово

Куманово, 9 февруари 2024 (МИА) - Три деца од Куманово, две од исто семејство на четиригодишна возра...

Мехмедовиќ: Основниот елемент на превенција против пертусис е вакцинацијата

Мехмедовиќ: Основниот елемент на превенција против пертусис е вакцинацијата

Скопје, 11 јануари 2024 (МИА) – Најефикасниот начин да спречиме ширење на пертусис (голема кашлица)...

Image

Остани поврзан