• вторник, 16 јули 2024
Пуштен во употреба полузатворениот Градски пазар во Штип

Пуштен во употреба полузатворениот Градски пазар во Штип

Штип, 7 јуни 2024 (МИА) - Во Штип денеска свечено беше пуштен во употреба полузатворениот Градски па...

Се финализира изградбата на полузатворениот Градски пазар во Штип

Се финализира изградбата на полузатворениот Градски пазар во Штип

Штип, 4 јуни 2024 (МИА) - Се финализираат градежните работи околу новиот полузатворен дел на Градски...

Во Штип интензивни градежни работи околу Градскиот пазар

Во Штип интензивни градежни работи околу Градскиот пазар

Штип, 28 мај 2024 (МИА) - Почнаа градежните активности за асфалтирање на крак на ул...

Катарина Николов: Интересот за изградба на згради за живеење бил, е и ќе биде голем, не само во Скопје, туку и во другите градови

Катарина Николов: Интересот за изградба на згради за живеење бил, е и ќе биде голем, не само во Скопје, туку и во другите градови

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - Интересот за изградба на згради за живеење бил, е и ќе биде голем, не са...

Реакција на претседателот на ИНТЕГРА поради тоа што им бил забранет пристап на пазарот во Велес

Реакција на претседателот на ИНТЕГРА поради тоа што им бил забранет пристап на пазарот во Велес

Скопје, 19 април 2024  Претседателот на ИНТЕГРА, Љупчо Ристовски и Коалицијата „Храбро...

Цените на нафтата достигнаа највисоко ниво во последните пет месеци

Цените на нафтата достигнаа највисоко ниво во последните пет месеци

Лондон, 8 април 2024 (МИА) - Цените на нафтата се зголемија за повеќе од четири отсто минатата недел...

Германија го либерализира пазарот на канабис

Германија го либерализира пазарот на канабис

Берлин, 1 април 2024 (МИА) - Германија го либерализира пазарот на канабис, декриминализирајќи го пос...

Бислимоски: Термоелектраните мора да работат и покрај трендот на „свичување“ од регулиран на слободен пазар

Бислимоски: Термоелектраните мора да работат и покрај трендот на „свичување“ од регулиран на слободен пазар

Скопје, 25 март 2024 (МИА) – За да може да работи и да функционира нашиот систем за електрична енерг...

ЈО нареди истражна постапка против лице од Скопје, осомничено дека го предизвикало пожарот во Градскиот пазар во Охрид

ЈО нареди истражна постапка против лице од Скопје, осомничено дека го предизвикало пожарот во Градскиот пазар во Охрид

Охрид, 17 март 2024 (МИА) - Основното јавно обвинителство во Охрид издаде наредба за спроведување ис...

Големи штетите од пожарот во Градскиот пазар во Охрид, пазарџиите преместени во пасажот на објектот

Големи штетите од пожарот во Градскиот пазар во Охрид, пазарџиите преместени во пасажот на објектот

Охрид, 14 март 2024 (МИА) – Големи се штетите настанати од пожарот што во неделата рано изутрината и...

Исчистено приземјето на ТЦ „МДХ“

Исчистено приземјето на ТЦ „МДХ“

Дебар, 13 март 2024 (МИА) - Општина Дебар во рамки на активностите за чист град, реализираше акција...

ЕК воведува дополнителни царини за автомобилите од Кина

ЕК воведува дополнителни царини за автомобилите од Кина

Брисел, 7 март 2024 (МИА) - Европската комисија тврди дека има докази дека кинеската Влада субвенцио...

Стариот пазар во центарот на Штип ќе стане паркинг простор

Стариот пазар во центарот на Штип ќе стане паркинг простор

Штип, 13 февруари 2024 (МИА) - Стариот градски пазар во Штип ќе се пренамени во паркинг простор. Гра...

Ковачевски: Дали ќе продолжат „гарантираните цени“ не зависи само од законот за нефер трговски практики, туку и од движењето на пазарните цени

Ковачевски: Дали ќе продолжат „гарантираните цени“ не зависи само од законот за нефер трговски практики, туку и од движењето на пазарните цени

Скопје, 11 јануари 2024 (МИА) - Мерката „гарантирани цени“ не зависи са...

Кадриу: ЈП „Пазаришта“ Куманово работи со добивка

Кадриу: ЈП „Пазаришта“ Куманово работи со добивка

Куманово, 9 јануари 2024 (МИА) - По извесен период Јавното претпријатие „Пазаришта“ бележи позитивно...

Image

Остани поврзан