• четврток, 30 мај 2024
Активности во рамки на проектот „Роботика и инклузија на ученици со попреченост во специјалното образование“

Активности во рамки на проектот „Роботика и инклузија на ученици со попреченост во специјалното образование“

Скопје, 9 април 2024 (МИА) - Факултетот за информатика при Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип, е дом...

Регионален натпревар за спортисти со интелектуална попреченост, млади за инклузија, еднаквост и доверба

Регионален натпревар за спортисти со интелектуална попреченост, млади за инклузија, еднаквост и доверба

Скопје, 5 април 2024 (МИА) – Зајакнување на меѓукултурниот дијалог, инклузијата и родовата еднаквост...

Маричиќ: Инклузијата на Ромите во сите сегменти од стратешкото планирање на оваа Влада е исклучително важно за општеството и регионот

Маричиќ: Инклузијата на Ромите во сите сегменти од стратешкото планирање на оваа Влада е исклучително важно за општеството и регионот

Скопје, 25 март 2024  Првиот заменик претседател на Владата задолжен за европски прашањ...

Музичкото училиште „Стефан Гајдов“ од Велес со завршен настан за Еразмус плус проектот „Музика во Инклузија“

Музичкото училиште „Стефан Гајдов“ од Велес со завршен настан за Еразмус плус проектот „Музика во Инклузија“

Велес, 29 февруари 2024 (МИА) - Ученици, родители, двајца наставници од...

Експерти за МИА: Не за целосна инклузија на лицата со попреченост во образовниот процес

Експерти за МИА: Не за целосна инклузија на лицата со попреченост во образовниот процес

Струга, 21 јануари 2024 (МИА) - Северна Македонија е една од ретките држави во светот кои имаат цело...

Македонски креативни инклузивни работилници претставени во Националниот музеј на уметност на Каталонија

Македонски креативни инклузивни работилници претставени во Националниот музеј на уметност на Каталонија

Скопје, 31 октомври 2023 (МИА) - Во Овалната соба на Националниот музеј на уметност на Каталонија (M...

Фестивал на инклузија во општина Кисела Вода

Фестивал на инклузија во општина Кисела Вода

Скопје, 6 септември 2023 ( МИА) -  Под покровителство на Општина Кисела Вода, од утре до 10 сеп...

Алиу: Воспоставена е можноста за знаковно толкување на соопштенијата на МИОА

Алиу: Воспоставена е можноста за знаковно толкување на соопштенијата на МИОА

Скопје, 16 август 2023 (МИА) -  Министерот за информатичко општество и администрација Азир Алиу...

Нов број на „Лице в лице“: Инклузивните работни места - решение за подобрен пазар на трудот

Нов број на „Лице в лице“: Инклузивните работни места - решение за подобрен пазар на трудот

Скопје, 14 август 2023 ( МИА) - Предизвикот за да се надмине хроничниот дефицит на работна сила, е в...

Завршен настан на проектот „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран“

Завршен настан на проектот „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран“

Скопје, 30 мај 2023 (МИА) - Завршeн настан како дел од проектот „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНкл...

Тренчевска: Со прифаќање на различностите можеме да бидеме посилни како општество

Тренчевска: Со прифаќање на различностите можеме да бидеме посилни како општество

Скопје, 12 јануари 2023 (МИА) - Само заедно со прифаќање на различноста на секој од нас можеме...

Алиу: Заедно со невладиниот сектор и меѓународните организации, МОН ги јакне инклузивните капацитети на националниот образовен систем

Алиу: Заедно со невладиниот сектор и меѓународните организации, МОН ги јакне инклузивните капацитети на националниот образовен систем

Скопје, 23 ноември 2022 (МИА) - За да можат полесно да се справуваат со предизвиците поврзани со инклузијата, 15...

Фестивал на инклузија и уметност

Фестивал на инклузија и уметност

Скопје, 24 октомври 2022 (МИА) – Во општина Аеродром денеска Здружение за афирмација на правата на лица...

Тренчевска: Социјалната инклузија и развојот на човечки капитал приоритети на кои работиме

Тренчевска: Социјалната инклузија и развојот на човечки капитал приоритети на кои работиме

Скопје, 16 март 2022(МИА) -Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска на денешниот он...

Тренчевска: Градиме општество со еднакви можности за сите и инклузијата треба да почне токму од нас​

Тренчевска: Градиме општество со еднакви можности за сите и инклузијата треба да почне токму од нас​

Скопје, 16 февруари 2022 (МИА) - Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска денеска с...

Image

Остани поврзан