• понеделник, 20 мај 2024
Европските социјалдемократи решаваат за својот „шпиценкандидат“ и изборната програма

Европските социјалдемократи решаваат за својот „шпиценкандидат“ и изборната програма

Брисел, 2 март 2024 (МИА) - Викендов сите патишта на социјалдемократите од Европа водат кон Рим, кад...

Еврокомесарот Шмит фаворит за „шпиценкандидат“ на европските социјалисти 

Еврокомесарот Шмит фаворит за „шпиценкандидат“ на европските социјалисти 

Брисел, 16 јануари 2024 (МИА) - Еврокомесарот за работни места и социјални права Николас Шмит се нам...

Европските социјалисти бараат транспарентна истрага за посочените изборни нерегуларности во Србија 

Европските социјалисти бараат транспарентна истрага за посочените изборни нерегуларности во Србија 

Брисел, 11 јануари 2024 (МИА) - Партијата на европските социјалисти (ПЕС) упати писмо до српската пр...

Бугарските социјалисти добија „жолт картон“ од ПЕС 

Бугарските социјалисти добија „жолт картон“ од ПЕС 

Брисел, 1 декември 2023 (МИА) – Партијата на европските социјалисти (ПЕС) најави преземање мерки про...

Еврокомесарот Шмит заинтересиран да биде „шпиценкандидат“ на европските социјалисти 

Еврокомесарот Шмит заинтересиран да биде „шпиценкандидат“ на европските социјалисти 

Брисел, 15 ноември 2023 (МИА) – Еврокомесарот за работни места и социјални права, Луксембуржанецот Н...

Бечиќ: Изборот на новата Влада на Црна Гора е забавен поради различните визии во ПЕС

Бечиќ: Изборот на новата Влада на Црна Гора е забавен поради различните визии во ПЕС

Подгорица, 21 септември 2023 (МИА) - Изборот на нова влада е забавен поради фактот што во Движењето...

Црна Гора: Спајиќ: Принципите на ПЕС се прифатливи за сите

Црна Гора: Спајиќ: Принципите на ПЕС се прифатливи за сите

Подгорица, 15 август 2023 (МИА) - Во просториите на ПЕС во Подгорица денеска се одржа средба со манд...

ПЕС следните денови ќе се изјасни за новата влада на Црна Гора

ПЕС следните денови ќе се изјасни за новата влада на Црна Гора

Подгорица, 12 јуни 2023 (МИА) – Движењето Европа сега (ПЕС) најави дека следните денови ќе одржи вна...

Црногорскиот претседател Милатовиќ отсуствуваше од големата прослава на ПЕС и лидерот Спајиќ 

Црногорскиот претседател Милатовиќ отсуствуваше од големата прослава на ПЕС и лидерот Спајиќ 

Подгорица, 11 јуни 2023 (МИА) - На прославата на изборната победа во Движењето Европа сега, кое пост...

Конечни резултати: ПЕС најсилната партија на вонредните избори во Црна Гора

Конечни резултати: ПЕС најсилната партија на вонредните избори во Црна Гора

Подгорица, 11 јуни 2023 (МИА) -  Центарот за демократска транзиција (ЦДТ) по преброените 100 от...

Ковачевски со честитка до Шекеринска: Изборот за потпретседател на ПЕС е голем успех и убава вест за земјата и за сите македонски социјалдемократи

Ковачевски со честитка до Шекеринска: Изборот за потпретседател на ПЕС е голем успех и убава вест за земјата и за сите македонски социјалдемократи

Скопје, 15 октомври 2022 (МИА) - Премиерот Димитар Ковачевски преку својот Фејсбук профил упати честитк...

Шекеринска избрана за потпретседател на Партијата на европски социјалисти (ПЕС)

Шекеринска избрана за потпретседател на Партијата на европски социјалисти (ПЕС)

Скопје, 15 октомври 2022 (МИА) - Радмила Шекеринска, поранешен министер за одбрана и по...

Станишев не се кандидира за четврти мандат на чело на ПЕС

Станишев не се кандидира за четврти мандат на чело на ПЕС

Софија, 16 септември 2022 (МИА) - Актуелниот претседател на Партијата на европските социјалисти (ПЕС) и...

Image

Остани поврзан