• недела, 14 јули 2024
Богоев: СДСМ треба да има конструктивна, корективна и проактивна улога во Собранието

Богоев: СДСМ треба да има конструктивна, корективна и проактивна улога во Собранието

Скопје, 28 мај 2024 (МИА) - Потпретседателот на СДСМ Стефан Богоев смет...

Богоев: Со мерки за олеснување на трговијата до зголемување на конкурентноста на македонските компании

Богоев: Со мерки за олеснување на трговијата до зголемување на конкурентноста на македонските компании

 Скопје, 22 април 2024 Царинската управа како партнер на македонското стопанство е посв...

Богоев: Царинската управа креира реформски политики за подобрување на условите за водење бизнис, целта е забрзан економски раст

Богоев: Царинската управа креира реформски политики за подобрување на условите за водење бизнис, целта е забрзан економски раст

Скопје, 11 април 2024 (МИА) - Царинската управа e една од клучните институции за подобрување на усло...

Богоев: Дијалог и спроведување мерки за олеснување на трговијата, клучно за забрзан раст на економијата

Богоев: Дијалог и спроведување мерки за олеснување на трговијата, клучно за забрзан раст на економијата

Скопје, 13 март 2024 (МИА) - Дијалогот со македонските компании и спроведувањето на мерките за олесн...

Бочварски: Инвестираме 1 милион евра во нов видео надзор на сите гранични премини за поефикасен транспорт

Бочварски: Инвестираме 1 милион евра во нов видео надзор на сите гранични премини за поефикасен транспорт

Дојран, 5 март 2024 (МИА) - Инвестиравме околу 1 милион евра за набавка и инсталација на нов видео н...

Изјава на министерот Бочварски и директорот на Царинска управа Богоев

Изјава на министерот Бочварски и директорот на Царинска управа Богоев

Дојран, 5 март 2024 (МИА) - Изјави за медиуми на министерот за транспорт и врски Благој Бочварски и...

Богоев: Преку континуиран дијалог креираме мерки и политики за поголема конкурентност на компаниите

Богоев: Преку континуиран дијалог креираме мерки и политики за поголема конкурентност на компаниите

Скопје, 29 февруари 2024 (МИА) - Македонските компании се нашите најголеми амбасадори и оттаму наша...

Богоев: Највисоки заслуги во сузбивање на криминалот за Граничната меѓуагенциска единица

Богоев: Највисоки заслуги во сузбивање на криминалот за Граничната меѓуагенциска единица

Скопје, 21 февруари 2024 Највисоки заслуги во делот на сузбивање на шверцот на дрога, терори...

Богоев во посета на Алкалоид

Богоев во посета на Алкалоид

Скопје, 19 февруари 2024 „Македонските компании како македонскиот фармацевтски гигант Алкало...

Богоев: Преку ефективни реформски политики до поголеми инвестиции и производство со поголема додадена вредност

Богоев: Преку ефективни реформски политики до поголеми инвестиции и производство со поголема додадена вредност

Скопје, 19 февруари 2024 - „Македонските компании како македонскиот фармацевтски гигант „Ал...

Богоев: Олеснување на трговијата e наш клучен приоритет, извоз на 53 милиони литри вино минатата година

Богоев: Олеснување на трговијата e наш клучен приоритет, извоз на 53 милиони литри вино минатата година

Скопје, 14 февруари 2024 (МИА) - Во 2023 година имало извоз на 53 милиони литри вино од државата. Ви...

Национален едношалтерски систем за забрзување и олеснување на транспортот и трговијата

Национален едношалтерски систем за забрзување и олеснување на транспортот и трговијата

Скопје, 7 февруари 2024 (МИА) - Националниот едношалтерски систем, за ч...

Богоев: Компаниите ги чувствуваат бенефитите од политиките за забрзување на трговијата 

Богоев: Компаниите ги чувствуваат бенефитите од политиките за забрзување на трговијата 

Скопје, 18 јануари 2024 (МИА) - Забрзување на транспортот што се овозможува преку признавањето на бе...

Богоев: Камионите со стока кои увезуваат или извезуваат во Србија ќе се мерат само еднаш 

Богоев: Камионите со стока кои увезуваат или извезуваат во Србија ќе се мерат само еднаш 

Скопје, 18 јануари 2024 - Директорот Богоев во емисијата Македонија наутро на МРТ1 посочи д...

Богоев: Нула толеранција за шверцот и корупцијата

Богоев: Нула толеранција за шверцот и корупцијата

Скопје, 15 јануари 2024 (МИА) - Вкупно 105,4 килограми марихуана, 126 литри прекурзори и 66.144 парч...

Image

Остани поврзан