• четврток, 30 мај 2024
Шаќири: За простор за ФИНКИ се бара решение, помошта за средношколците и основците ќе се исплати до петок

Шаќири: За простор за ФИНКИ се бара решение, помошта за средношколците и основците ќе се исплати до петок

Скопје, 21 март 2024 (МИА) - Министерот за образование и наука Јетон Шаќири денеска изјави дека доби...

Џафери,  Шаќири и Стојановски во посета на ООУ „Тодор Јанев

Џафери, Шаќири и Стојановски во посета на ООУ „Тодор Јанев", во општина Чашка

Чашка, 20 март 2024 (МИА) – Техничкиот премиер Талат Џафери, заедно со министерот за образование и н...

ИЗБОРИ 2024/ Шаќири: Уште не е одлучено кој ќе биде носител на пратеничката листа на ДУИ во ИЕ 5, добродојдено е секое обединување

ИЗБОРИ 2024/ Шаќири: Уште не е одлучено кој ќе биде носител на пратеничката листа на ДУИ во ИЕ 5, добродојдено е секое обединување

Скопје, 28 февруари 2024 (МИА) - Министерот за образование и наука и член на Претседателството на Де...

Шаќири: Формиравме ново основно училиште во Арачиново, постојната инфраструктура се реконструира

Шаќири: Формиравме ново основно училиште во Арачиново, постојната инфраструктура се реконструира

Скопје, 21 февруари 2024 (МИА) - Премиерот и министерот за образование и наука во техничката Влада,...

Шаќири ги извести студентите дека ги имаат стипендиите на нивните сметки, повика да не бидат манипулирани

Шаќири ги извести студентите дека ги имаат стипендиите на нивните сметки, повика да не бидат манипулирани

Скопје, 5 февруари 2024 (МИА) - Во пресрет на најавениот студентски протест денеска пред МОН, минист...

Шаќири очекува Собранието брзо да ги усвои новите закони за средно образование и за стручно образование и обука

Шаќири очекува Собранието брзо да ги усвои новите закони за средно образование и за стручно образование и обука

Скопје, 17 јануари 2024 (МИА) - Министерот за образование и наука Јетон...

Промовирана веб - страницата за рано предупредување за исчезнати деца najdime.org.mk (ДПЛ)

Промовирана веб - страницата за рано предупредување за исчезнати деца najdime.org.mk (ДПЛ)

Скопје, 18 декември 2023 (МИА) - Веб - страницата за рано предупредување за исчезнати деца najdime.o...

Шаќири: Со новиот електронски дневник родителите секојдневно ќе добиваат информации за присуството на децата на часовите

Шаќири: Со новиот електронски дневник родителите секојдневно ќе добиваат информации за присуството на децата на часовите

Скопје, 18 декември 2023 (МИА) - Министерот за образование и наука, Јетон Шаќири денеска изјави дека...

Шаќири: На родители од Чашка им предложив да отвориме македонска паралелка во Јаболчиште

Шаќири: На родители од Чашка им предложив да отвориме македонска паралелка во Јаболчиште

Скопје, 13 декември 2023 (МИА) - Министерот за образование и наука Јетон Шаќири денеска рече дека не...

Шаќири: Да се поништи кое било звање со кое не се почитувани одредбите од Законот за високо образование

Шаќири: Да се поништи кое било звање со кое не се почитувани одредбите од Законот за високо образование

Скопје, 13 декември 2023 (МИА) - Министерот за образование и наука Јетон Шаќири, одговарајќи на нови...

Шаќири бара авторите на учебниците да бидат повнимателни за да нема грешки

Шаќири бара авторите на учебниците да бидат повнимателни за да нема грешки

Скопје, 13 декември 2023 (МИА) - Министерот за образование и наука Јетон Шаќири бара авторите на уче...

Шаќири: До МОН веќе се доставени ракописи за учебниците по историја за петто и шесто одделение

Шаќири: До МОН веќе се доставени ракописи за учебниците по историја за петто и шесто одделение

Скопје, 23 ноември 2023 (МИА) - Министерот за образование и наука, Јето...

Институционална соработка и креирањето на нови современи политики во фокусот на Спортски Самит 2023

Институционална соработка и креирањето на нови современи политики во фокусот на Спортски Самит 2023

Скопје, 26 октомври 2023 (МИА) – Проблематиките во спортот на највисоко ниво, финансирањето, контрол...

Изјава на министерот за образование и наука Јетон Шакири (во живо)

Изјава на министерот за образование и наука Јетон Шакири (во живо)

Скопје, 26 октомври 2023 (МИА) - Изјава на министерот за образование и наука Јетон Шакири, по отвора...

Шаќири:  Очекувам од градоначалникот да даде краткорочно и долгорочно решение за случајот со училиштето во Јурумлери

Шаќири: Очекувам од градоначалникот да даде краткорочно и долгорочно решение за случајот со училиштето во Јурумлери

Скопје, 4 октомври 2023 (МИА) - Што се однесува на денешниот протест, н...

Image

Остани поврзан