• понеделник, 22 април 2024

Симона Анакијевска

Последно најавување: Saturday, 17 February 2024, 01:02 am

Стоилковски: ВМРО-ДПМНЕ поднесе иницијативи до Уставниот суд за законите за патните исправи и за безбедност на сообраќајот од 2021 година

Стоилковски: ВМРО-ДПМНЕ поднесе иницијативи до Уставниот суд за законите за патните исправи и за без...

15 јануари 2024 Почитувани, денеска до Уставниот суд поднесовме претставки за проценка на уставноста н...

СПМ: Ова раководство на МВР не го релизираше она што го ветуваше

СПМ: Ова раководство на МВР не го релизираше она што го ветуваше

Скопје, 15 јануари 2024 (МИА) - Во периодот 2016-2023 година во МВР има рекордни 21.852 распоредувања, истовре...

Иницијативата на ВМРО – ДПМНЕ за личните документи  до Уставниот суд ќе биде поднесена на почетокот на наредната недела

Иницијативата на ВМРО – ДПМНЕ за личните документи  до Уставниот суд ќе биде поднесена на почетокот...

Скопје, 12 јануари 2024 (МИА) - Иницијативата на ВМРО – ДПМНЕ за личните документи до Уставниот суд ќе биде по...

Василица во Битола - Мазник со паричка, василичарски оган и бабари

Василица во Битола - Мазник со паричка, василичарски оган и бабари

Скопје, 14 јануари 2024 (МИА) - Со мазник со паричка, Василичарски оган и со разиграните бабари битолчани, на...

Законот за облигациони односи и Законот за извршување остануваат на сила одлучи Уставниот суд

Законот за облигациони односи и Законот за извршување остануваат на сила одлучи Уставниот суд

Скопје, 10 јануари 2024 (МИА) - Уставниот суд на првата седница за 2024 година, која се одржа денеска, одлучи...

Бадниковата поворка и Коњичкиот марш традиционално ќе се одржат Општина Ѓорче Петров

Бадниковата поворка и Коњичкиот марш традиционално ќе се одржат Општина Ѓорче Петров

Скопје, 5 јануари 2024 (МИА) - Општина Ѓорче Петров годинава повторно ги кани дечињата да бидат дел од Баднико...

Бесими: Минатата година највисока реализација на капиталните инвестиции (ДПЛ)

Бесими: Минатата година највисока реализација на капиталните инвестиции (ДПЛ)

Скопје, 4 јануари 2024 (МИА) - Највисока реализација на капитални инвестиции во однос на планираното во Буџето...

Околу 20 000 вработени не добиле плата за ноември лани

Околу 20 000 вработени не добиле плата за ноември лани

Скопје, 4 јануари 2024 (МИА) - Според податоцита на Управата за јавни приходи обработени на втори јануари 2024...

Богоев: Невозможно е целосно да се искорени преносот на пиротехнички средства во земјава, но има напредок

Богоев: Невозможно е целосно да се искорени преносот на пиротехнички средства во земјава, но има нап...

Скопје, 4 јануари 2024 (МИА) - Директорот на Царинската управа Стефан Богоев вели дека претпразнично се засиле...

Општина Центар собра 901.768 денари за лекување на Леонид Индов

Општина Центар собра 901.768 денари за лекување на Леонид Индов

Скопје, 3 јануари 2024 (МИА) - Општина центар, со детската хуманитарна програма, собра 901.768 денари за лекув...

Копаоник, Боровец и Банско остануваат атрактивни за зимување, годинава интерес и за Врњачка и Соко бања

Копаоник, Боровец и Банско остануваат атрактивни за зимување, годинава интерес и за Врњачка и Соко б...

Скопје, 4 јануари 2024 (МИА) - Копаоник во Србија и Банско и Боровец во Бугарија остануваат најпривлечни за зи...

Image