• недела, 26 март 2023
Нов концепт и локација на читалната „Ацо Шопов“

Нов концепт и локација на читалната „Ацо Шопов“

Скопје, 25 март 2023 (МИА) - Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, ја отвори читалн...

Костадиновска-Стојчевска: Францускиот јазик е отворен прозорец кон различен поглед на светот

Костадиновска-Стојчевска: Францускиот јазик е отворен прозорец кон различен поглед на светот

Скопје, 25 март 2023 (МИА) - Францускиот јазик е отворен проз...

„Семејство“ - дипломска претстава на студентите на ФДУ

„Семејство“ - дипломска претстава на студентите на ФДУ

Скопје, 25 март 2023 (МИА) - На сцената на Драмски театар Скопје вечер од 20 часот ќе биде изведена&...

Маја Бабиќ за МИА: Внимателно се подготвува „Глумците пеат“, горди сме што Марин започна приказна која сега ја добива втората шанса

Маја Бабиќ за МИА: Внимателно се подготвува „Глумците пеат“, горди сме што Марин започна приказна која сега ја добива втората шанса

Скопје...

Театарот за деца и младинци одбележува 33 години постоење

Театарот за деца и младинци одбележува 33 години постоење

Скопје, 25 март 2023 (МИА) - Театарот за деца и младинци (ТДМ) денеска...

Ликовна изложба на ,,Фотограми

Ликовна изложба на ,,Фотограми" од Стојанче Величковски во Делчево

Делчево, 24 март 2023 (МИА) - Во организација на Националната установа Центар за култура „Никола Јон...

Реакција на Синдикалната организација при Министерството за култура на УПОЗ на соопштението на Министерството за финансии

Реакција на Синдикалната организација при Министерството за култура на УПОЗ на соопштението на Министерството за финансии

24 март 2023 По повод соопштението на Министерството за финансии со кое се информира дека во...

„Вселена.Човек.Интелигенција.“  - изложба на Гете-институт од 3 април во КИЦ

„Вселена.Човек.Интелигенција.“ - изложба на Гете-институт од 3 април во КИЦ

Скопје, 24 март 2023 (МИА) - „Вселена.Човек.Интелигенција.“ е интерактивна изложба за млади, која Ге...

Драмското студио Тетово најавува нова премиера за годинава -  комедијата „Вај-Фај“

Драмското студио Тетово најавува нова премиера за годинава -  комедијата „Вај-Фај“

Тетово, 24 март 2023 (МИА) - Драмското студио Тетово најавува втора премиера за 2023 година - комеди...

Општина Битола ги објави резулатите од јавниот повик за предлог проекти од областа на културата

Општина Битола ги објави резулатите од јавниот повик за предлог проекти од областа на културата

Битола, 24 март 2023 (МИА) - Општина Битола ги објави резулта...

Мојсова-Чепишевска: Македонистиката во Париз се развива со забрзано темпо

Мојсова-Чепишевска: Македонистиката во Париз се развива со забрзано темпо

Скопје, 24 март 2023 (МИА) - Она што се слу...

Вработените од Министерството за култура на протест, бараат зголемување на платите

Вработените од Министерството за култура на протест, бараат зголемување на платите

Скопје, 24 март 2023 (МИА) - Вработените од Министерството за култура, Управата за заштита на култур...

Македонскиот збор силно одекна во Париз по повод 50 години Лекторат по македонски јазик на ИНАЛКО

Македонскиот збор силно одекна во Париз по повод 50 години Лекторат по македонски јазик на ИНАЛКО

Скопје, 24 март 2023 (МИА) - Македонскиот збор силно одекна во Париз, на Националнио...

„Простор за разговор“ во Штип

„Простор за разговор“ во Штип

Штип, 24 март 2023 (МИА) - Во Штип денеска ќе бидат одржани неколку настани во рамки на „Простор за...

Промоција на второто издание на „Среќата е глагол“ од Стефан Марковски

Промоција на второто издание на „Среќата е глагол“ од Стефан Марковски

Скопје, 24 март 2023 (МИА) - Во Скопје денеска ќе биде промовирано второто издание на „Среќата е гла...

Image

Миа мрежа