• четврток, 30 мај 2024
Трипуновски: Со СДС на власт имаме 16.5 милиони килограми помалку извезено јаболко и 7.6 милиони евра помал годишен девизен прилив

Трипуновски: Со СДС на власт имаме 16.5 милиони килограми помалку извезено јаболко и 7.6 милиони евра помал годишен девизен прилив

Скопје, 2 април 2024  Дополни...

Трипуновски: Се намалува бројот на земјоделци и производството на јаболка во ресенскиот регион

Трипуновски: Се намалува бројот на земјоделци и производството на јаболка во ресенскиот регион

Скопје, 20 февруари 2024 Дополнителниот заменик министер за земјоделство, шумарство и водост...

Исплатени 203,3 милиони денари дополнителна поддршка на 1 955 земјоделски стопанства за предадени јаболка

Исплатени 203,3 милиони денари дополнителна поддршка на 1 955 земјоделски стопанства за предадени јаболка

Скопје, 9 февруари 2024 (МИА) - Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот разв...

Србија во 2022 увезла близу 24 тони јаболка од Северна Македонија во вредност од 3,1 милиони евра

Србија во 2022 увезла близу 24 тони јаболка од Северна Македонија во вредност од 3,1 милиони евра

Белград, 30 октомври 2023 (МИА) - Според податоците и анализите на Здружението за растително произво...

Трипуновски: Откупната цена на јаболката во Ресен е под производната

Трипуновски: Откупната цена на јаболката во Ресен е под производната

Скопје, 17 октомври 2023 Денеска сум во Ресен на средба со земјоделците од овој регион....

Македонските јаболка најпогодени од руските санкции, неизвесен извозот и на праската и црешата

Македонските јаболка најпогодени од руските санкции, неизвесен извозот и на праската и црешата

Скопје, 10 февруари 2023 (МИА) -...

Image

Остани поврзан