• вторник, 16 јули 2024
Официјално отворање  на Скопскиот поетски фестивал

Официјално отворање на Скопскиот поетски фестивал

Скопје, 30 мај 2024 (МИА) - Четврто издание на Скопскиот поетски фестивал се одржува  до 1 јуни...

Петнаесет млади поети ќе читаат на третата „Отскочна даска“

Петнаесет млади поети ќе читаат на третата „Отскочна даска“

Скопје, 29 мај 2024 (МИА) - Петнаесет млади поети на возраст од 16 до 25 години денеска ќе читаат на...

Петнаесет млади поети ќе читаат на третата „Отскочна даска“

Петнаесет млади поети ќе читаат на третата „Отскочна даска“

Скопје, 20 мај 2024 (МИА) - Петнаесет млади поети на возраст од 16 до 25 години се избрани да читаат...

Објавена програмата на четвртиот Скопски поетски фестивал

Објавена програмата на четвртиот Скопски поетски фестивал

Скопје, 17 мај 2024 (МИА) - Четвртото издание на Скопскиот поетски фестивал ќе се одржи во периодот...

Почнува третиот Скопски поетски фестивал

Почнува третиот Скопски поетски фестивал

Скопје, 27 септември 2023 (МИА) - Со поетското читање под наслов „Возду...

Со  „Отскочна даска #2“  неофицијално почна третиот Скопски поетски фестивал

Со „Отскочна даска #2“ неофицијално почна третиот Скопски поетски фестивал

Скопје, 25 септември 2023 (МИА) - Пред стотина посетители во кафе-книжа...

Почнува третиот Скопски поетски фестивал

Почнува третиот Скопски поетски фестивал

Скопје, 24 септември 2023 (МИА) - Поети од Данска, Малта, Франција, Сир...

Радмила Петровиќ за МИА: Патријархатот ги спречува жените да ја живеат целосната природа на својата женскост

Радмила Петровиќ за МИА: Патријархатот ги спречува жените да ја живеат целосната природа на својата женскост

Скопје, 4 септември 2022 (МИА) – Радмила Петровиќ е „шмеќер“ девојка, има ноже во џебот и жица во брусх...

Заврши второто издание на Скопски поетски фестивал

Заврши второто издание на Скопски поетски фестивал

Скопје, 2 септември 2022 (МИА) - Од 29 август до 1 септември Скопје „стихуваше“ во дла...

„Урбана поезија“ и „Стиховно мапирање на Скопје“, финале на Скопскиот поетски фестивал

„Урбана поезија“ и „Стиховно мапирање на Скопје“, финале на Скопскиот поетски фестивал

Скопје, 1 септември 2022 (МИА) – Во кафе-книжарница „Буква“ вечерва од 18 часот ќе се одржи работилница...

Интернационална поетска вечер на Скопскиот поетски фестивал

Интернационална поетска вечер на Скопскиот поетски фестивал

Скопје, 31 август 2022 (МИА) – Во Младинскиот културен центар, вечер од 19 часот ќе биде одржана интерн...

Марија Велинова „отскокна“ на Скопскиот поетски фестивал 

Марија Велинова „отскокна“ на Скопскиот поетски фестивал 

Скопје, 29 август 2022 (МИА) – Марија Велинова е победничка на настанот „Отскочна даска“ на кој во кафе...

Со „Отскочна даска“ почнува второто издание на „Скопскиот поетски фестивал“

Со „Отскочна даска“ почнува второто издание на „Скопскиот поетски фестивал“

Скопје, 29 август 2022 (МИА) - Со настанот „Отскочна даска“, вечерва од 20 часот во кафе-книжарница „Бу...

Андреј Ал-Асади за МИА: Скопскиот поетски фестивал му е потребен на Скопје за да ја разгори љубовта кон пишаниот збор

Андреј Ал-Асади за МИА: Скопскиот поетски фестивал му е потребен на Скопје за да ја разгори љубовта кон пишаниот збор

Скопје, 28 август 2022 (МИА) - Скопски поетски фестивал му е потребен на Скопје за да ја разгори љубовт...

Дваесетина поети, џез и поетски филмови на 2. „Скопски поетски фестивал“

Дваесетина поети, џез и поетски филмови на 2. „Скопски поетски фестивал“

Скопје, 9 август 2022 (МИА) - Од 29 август до 1 септември годинава во Младинскиот културен центар ‒ Ско...

Image

Остани поврзан