• недела, 19 мај 2024
Прирачник за парламентарни избори 2024 година

Прирачник за парламентарни избори 2024 година

Скопје, 26 април 2024  Традиционално почнувајќи од 2013 година, секоја изборна година И...

Изготвен „Прирачник за претседателски избори во Република Северна Македонија 2024 година”

Изготвен „Прирачник за претседателски избори во Република Северна Македонија 2024 година”

Скопје, 19 април 2024 (МИА) -  Институтот за демократија „Социетас Цивилис“ од Скопје (ИДСЦС) и...

Во Струмица промовиран прирачник „Како до заштита и безбедност на жртвите на семејно насилство“

Во Струмица промовиран прирачник „Како до заштита и безбедност на жртвите на семејно насилство“

Струмица, 20 февруари 2024 (МИА) - Прирачникот „Како до заштита и безбедност на жртвите на семејно н...

Промоција на Прирачник за менторство посветен на жените и девојките

Промоција на Прирачник за менторство посветен на жените и девојките

Скопје, 21 ноември 2023 (МИА) – Во Националната Галерија Даут Пашин Ама...

„Порака нова“ со прирачник за социјални претприемачи и иноватори

„Порака нова“ со прирачник за социјални претприемачи и иноватори

Струга, 5 октомври 2023 (МИА) - Здружението „Порака нова“ од Струга заедно со партнерите од Азија, А...

Подготвен прирачник за вработување на лица со аутизам

Подготвен прирачник за вработување на лица со аутизам

Куманово, 3 октомври 2023 (МИА) - Прирачник за поддршка на работодавачи...

Промовиран проектот „Протокол за постапување со деца со дијабетес во училишта и детски градинки“

Промовиран проектот „Протокол за постапување со деца со дијабетес во училишта и детски градинки“

Скопје, 25 септември 2023 (МИА) - „Протокол за постапување со деца со дијабетес во училишта и детски...

Прирачник за разбирање и постапување со енергетска сиромаштија 

Прирачник за разбирање и постапување со енергетска сиромаштија 

Скопје, 30 август 2023 (МИА) - Енергетската сиромаштија не е само неможност да се платат сметките за...

Мајчиното млеко е важна храна, доењето на работно место е глобален проблем

Мајчиното млеко е важна храна, доењето на работно место е глобален проблем

Скопје, 3 август 2023 (МИА) - Доењето на работно место е глобален проблем кој треба да се реши што п...

„Педијатриски прирачник“ - помошник за едукација на родителите

„Педијатриски прирачник“ - помошник за едукација на родителите

Скопје, 15 март 2022 (МИА) - Во издание на издавачката куќа „Три“ објавена е книгата „Педијатриски прир...

Прв македонски прирачник за кошаркарски судии

Прв македонски прирачник за кошаркарски судии

Скопје, 18 февруари 2022 (МИА) – Македонските интернационални судии Александар Милојевиќ и Иван Мијалко...

Делчевските кандидати за возачи добија Прирачник за возачи почетници

Делчевските кандидати за возачи добија Прирачник за возачи почетници

Делчево, 17 септември 2021 (МИА) - Општинскиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата од Делче...

Презентиран прирачникот за работата на локалните младински совети во Општина Карпош

Презентиран прирачникот за работата на локалните младински совети во Општина Карпош

Скопје, 30 јуни 2021 (МИА) - Одржана е презентација за прирачникот за работата на локалните младински с...

МНД-Битола на наставниците во Битола им подари прирачник „Ајде да зборуваме и да пишуваме правилно македонски“

МНД-Битола на наставниците во Битола им подари прирачник „Ајде да зборуваме и да пишуваме правилно македонски“

Битола, 21 мај 2021 (МИА) - 

ДИК го промовираше првиот Прирачник за млади гласачи

ДИК го промовираше првиот Прирачник за млади гласачи

Скопје, 12 април 2021 (МИА) - Инклузивен пристап и мотивирање на поголемо младинското учество во сите и...

Image

Остани поврзан