• вторник, 18 јуни 2024
Здруженијата на лекари по ошта медицина и Живот со предизвици почнуваат со кампања за ретките болести

Здруженијата на лекари по ошта медицина и Живот со предизвици почнуваат со кампања за ретките болести

Скопје, 23 февруари 2024 (МИА) - Здружението Живот со предизвици и Здружението на лекари по општа се...

Лекарската комора и здруженијата на пациентите потпишаа Меморандум за соработка

Лекарската комора и здруженијата на пациентите потпишаа Меморандум за соработка

Скопје, 24 ноември 2023 (МИА) – Со цел унапредување на заедничката соработка во насока на создавање...

Новинарски здруженија: НЕ за владини кампањи во медиумите и злоупотреба на ЕУ знамето во Собранието

Новинарски здруженија: НЕ за владини кампањи во медиумите и злоупотреба на ЕУ знамето во Собранието

Скопје, 4 ноември 2023 Ние, професионалните новинарски здруженија и граѓански организации од...

Во синдикалната зграда во Велес ограбени три канцеларии на невладини здруженија

Во синдикалната зграда во Велес ограбени три канцеларии на невладини здруженија

Велес, 13 септември 2023 (МИА) - Три канцеларии на граѓански здруженија сместени во приземјето на си...

Уставниот суд не поведе постапка за оценување уставност на Законот за изменување и дополнување на Законот за здруженија и фондации

Уставниот суд не поведе постапка за оценување уставност на Законот за изменување и дополнување на Законот за здруженија и фондации

Скопје, 10 мај 2023 (МИА) - Уставниот суд информира дека не поведе постапка за оценување уставност н...

Централниот регистар побарал проверка на имињата на сите 17.000 регистрирани здруженија

Централниот регистар побарал проверка на имињата на сите 17.000 регистрирани здруженија

Централен регистар: Здруженијата кои нема да ги усогласат имињата, се бришат од Регистарот

Централен регистар: Здруженијата кои нема да ги усогласат имињата, се бришат од Регистарот

Скопје, 16 февруари 2023 (МИА) - Организациите регистрирани согласно со одредбите на Законот за здру...

Бугарското МНР внимателно ги следи ставовите на македонската опозиција за затворање на бугарските клубови

Бугарското МНР внимателно ги следи ставовите на македонската опозиција за затворање на бугарските клубови

Софија, 18 ноември 2022 (МИА) - Бугарското Министерство за надворешни работи со особено внимание ја сле...

Уставниот суд оформи предмети за здруженијата „Иван Михајлов“ и „Борис Трети“

Уставниот суд оформи предмети за здруженијата „Иван Михајлов“ и „Борис Трети“

Скопје, 10 ноември 2022 (МИА) - Уставниот суд денеска информира дека поради интерес на пов...

Османи ќе и предложи на Владата Законот за здруженија и фондации да го испрати во Венецијанската комисија

Османи ќе и предложи на Владата Законот за здруженија и фондации да го испрати во Венецијанската комисија

Софија, 8 ноември 2022 (МИА) - Шефот на дипломатијата Бујар Османи денеска во Софија изјави дека ќ...

Бугарско МНР: Со измените на законите за здруженија и партии се ограничуваат правата на Бугарите во Северна Македонија

Бугарско МНР: Со измените на законите за здруженија и партии се ограничуваат правата на Бугарите во Северна Македонија

Скопје, 4 ноември 2022 (МИА) - Бугарското Министерство за надворешни работи изразува загриженост поради...

Советот на амбасадори очекува од Бугарија како членка на ЕУ да гарантира еднакви права на сите етнички групи

Советот на амбасадори очекува од Бугарија како членка на ЕУ да гарантира еднакви права на сите етнички групи

Скопје, 21 октомври 2022 (МИА) - Советот на амбасадори внимателно ги следи настаните во врска со основа...

Дебата во Куманово за утврдување приоритети за претстојниот повик за финансирање здруженија и граѓански организации

Дебата во Куманово за утврдување приоритети за претстојниот повик за финансирање здруженија и граѓански организации

Куманово, 20 октомври 2022 (МИА) - Здруженија на граѓани и невладини организации од Куманово учествуваа...

Соопштение од ВМРО-НП за промената на Законот за здруженија и фондации

Соопштение од ВМРО-НП за промената на Законот за здруженија и фондации

18 октомври 2022  Почитувани, ВМРО-Народна партија со внимание ја следи дискусијата помеѓу власта и о...

Власта и опозицијата се обединија во одбрана на антифашистичките вредности врз кои се темели државава

Власта и опозицијата се обединија во одбрана на антифашистичките вредности врз кои се темели државава

Скопје, 18 октомври 2022 (МИА) - Пратениците од власта и опозицијата во Собранието едногласно дадоа под...

Image

Остани поврзан