• понеделник, 17 јуни 2024
Прес-конференција на Државната изборна комисија (во живо)

Прес-конференција на Државната изборна комисија (во живо)

Скопје, 8 мај 2024 (МИА) -  Прес-конференција на Државната изборна комисија (ДИК) за текот на г...

Прес-конференција на Државната изборна комисија (во живо)

Прес-конференција на Државната изборна комисија (во живо)

Скопје, 8 мај 2024 (МИА) - Прес-конференција на Државната изборна комисија (ДИК) за стартот на гласа...

Даштевски: Подготвени сме за претстојните избори, очекуваме првичните резултати да бидат на 8 мај пред полноќ

Даштевски: Подготвени сме за претстојните избори, очекуваме првичните резултати да бидат на 8 мај пред полноќ

Скопје, 2 мај 2024 (МИА) – Државната изборна комисија е подготвена за претстојните избори, утре и за...

Даштевски: ДИК е подготвена да спроведе фер, демократски и кредибилни избори, првичните резултати се очекуваат до полноќ

Даштевски: ДИК е подготвена да спроведе фер, демократски и кредибилни избори, првичните резултати се очекуваат до полноќ

Скопје, 19 април 2024 (МИА) - Претседателот на Државната изборна комисија Александар Даштевски вели...

Даштевски: Училиштата ќе работат во вторник, ќе бидат затворени само просториите со избирачки материјал

Даштевски: Училиштата ќе работат во вторник, ќе бидат затворени само просториите со избирачки материјал

Скопје, 17 април 2024 (МИА) - Училиштата во кои ќе се одржи гласањето за претседателските избори ќе...

Николова: Согласно законите, претседател на ДИК не може и не смее да учествува во партиски активности

Николова: Согласно законите, претседател на ДИК не може и не смее да учествува во партиски активности

Скопје, 5 април 2024  Даштевски од ДИК на партиски документи на ДПМНЕ е потенцијално кр...

Средба на претседателите на ЗЕЛС и ДИК, Ѓорѓиевски и Даштевски

Средба на претседателите на ЗЕЛС и ДИК, Ѓорѓиевски и Даштевски

Скопје, 5 април 2024 (МИА) - Претседателот на ЗЕЛС, Орце Ѓорѓиевски имаше средба со претседателот на...

Даштевски: Досега пријавени 11 кандидати за претседател на државата, поднесена и една пријава за независен пратеник

Даштевски: Досега пријавени 11 кандидати за претседател на државата, поднесена и една пријава за независен пратеник

Скопје, 23 февруари 2024 (МИА) - Досега се пријавени 11 кандидати за пр...

ИЗБОРИ 2024 / Даштевски: Додека трае молкот за претседателските избори продолжува кампањата за парламентарните избори

ИЗБОРИ 2024 / Даштевски: Додека трае молкот за претседателските избори продолжува кампањата за парламентарните избори

Скопје, 20 февруари 2024 (МИА) - Додека трае молкот за претседателски избори продолжува кампањата за...

Даштевски: За време на предизборниот молк за претседателските избори ќе мора да прекине кампањата за парламентарните

Даштевски: За време на предизборниот молк за претседателските избори ќе мора да прекине кампањата за парламентарните

Скопје, 15 февруари 2024 (МИА) – Претседателот на Државната изборна комисија (ДИК) Александар Даштев...

Даштевски: ДИК може да функционира и со шест члена, одлуките ќе бидат легитимни

Даштевски: ДИК може да функционира и со шест члена, одлуките ќе бидат легитимни

Скопје, 6 февруари 2024 (МИА) - Државната изборна комисија може да функционира со шест члена, тоа е...

Даштевски: Изборите ќе чинат 17 милиони евра, легитимно и законски можеме да работиме и со шест члена

Даштевски: Изборите ќе чинат 17 милиони евра, легитимно и законски можеме да работиме и со шест члена

Скопје, 26 јануари 2024 (МИА) - Претседателот на Државната изборна комисија (ДИК) Александар Даштевс...

Даштевски за МИА: Изборите ќе бидат потешки бидејќи се двојни, но ќе бидат успешно спроведени и демократски

Даштевски за МИА: Изборите ќе бидат потешки бидејќи се двојни, но ќе бидат успешно спроведени и демократски

Скопје, 18 јануари 2024 (МИА) - Претседателот на Државната изборна коми...

Даштевски: На 25 јануари Управниот суд ќе расправа за тужбата на потпретседателката на ДИК Шеху за изборот на составот на ОИК и ИО

Даштевски: На 25 јануари Управниот суд ќе расправа за тужбата на потпретседателката на ДИК Шеху за изборот на составот на ОИК и ИО

Скопје,18 јануари 2024 (МИА) - На 25 јануари Управниот суд ќе расправа...

Даштевски за МИА: Двојните избори ќе не чинат најмалку 12 милиони евра

Даштевски за МИА: Двојните избори ќе не чинат најмалку 12 милиони евра

Скопје, 17 јануари 2024 (МИА) - Двојните претседателски и парламентарни...

Image

Остани поврзан