• среда, 17 јули 2024
Во МНТ репризно ќе се одигра балетот „Чиполино“

Во МНТ репризно ќе се одигра балетот „Чиполино“

Скопје, 5 јуни 2024 (МИА) - На големата сцена во Македонскиот Народен Театар, вечер репризно ќе се и...

Балетот „Заспаната убавица“ на фестивалот „Мајски оперски вечери“

Балетот „Заспаната убавица“ на фестивалот „Мајски оперски вечери“

Скопје, 15 мај 2024 (МИА) - На 52. „Мајски оперски вечери“ вечер од 20...

Балетски триптих „Молитви на моето тело“ на фестивалот „Танц фест Скопје“

Балетски триптих „Молитви на моето тело“ на фестивалот „Танц фест Скопје“

Скопје, 23 април 2024 (МИА) - Во Националната опера и балет вечер од 20...

Точно 353 балерини го соборија рекордот во „бурè“ танц на прсти

Точно 353 балерини го соборија рекордот во „бурè“ танц на прсти

Њујорк, 18 април 2024 (МИА) - Танчерки во бели „пачка“ фустанчиња се собраа вчера во њујоршкиот хоте...

Современиот балет „Сага“ на Рисима Рисимкин вечерва во НОБ

Современиот балет „Сага“ на Рисима Рисимкин вечерва во НОБ

Скопје, 16 април 2024 (МИА) - На сцената на Националната опера и балет вечер, со почеток во 20.00 ча...

Двојна изведба на балетската претстава „Заспаната убавица“ од П. И. Чајковски

Двојна изведба на балетската претстава „Заспаната убавица“ од П. И. Чајковски

Скопје, 7 март 2024 (МИА) - Денеска и утре на сцената на Националната опера и балет ќе се одржи двој...

„Молитви на моето тело“  - балетски триптих по повод 100 години од раѓањето на Ацо Шопов

„Молитви на моето тело“ - балетски триптих по повод 100 години од раѓањето на Ацо Шопов

Скопје, 15 декември 2023 (МИА) – „Молитви на моето тело“ е балетски трилтих што премиерно ќе се одрж...

Балетот „Заспаната убавица“ вечерва во Националната опера и балет

Балетот „Заспаната убавица“ вечерва во Националната опера и балет

Скопје, 17 ноември 2023 (МИА) - Балетската претстава „Заспаната убавица...

Балетската претстава „Госпоѓиците од Авињон“ вечерва на „Охридско лето“

Балетската претстава „Госпоѓиците од Авињон“ вечерва на „Охридско лето“

Охрид, 16 јули 2023 (МИА) – Петтиот фестивалски ден на „Охридско лето“ резервиран за балетот „Госпоѓ...

Балетската претстава „Жизел“ во Националната опера и балет

Балетската претстава „Жизел“ во Националната опера и балет

Скопје, 28 февруари 2023 (МИА) -  Романтичниот балет во два чина „Жизел“ ќе биде изведен на сце...

Балетска претстава „Госпоѓиците од Авињон“ во НОБ

Балетска претстава „Госпоѓиците од Авињон“ во НОБ

Скопје, 5 ноември 2022 (МИА) - Во рамките на манифестцијата „Есенски музички свечености 2022“ на сценат...

Балетска претстава „Рајмонда“, по повод Светскиот ден на балетот 

Балетска претстава „Рајмонда“, по повод Светскиот ден на балетот 

Скопје, 1 ноември 2022 (МИА) - Во пресрет на Светскиот ден на балетот,  денеска на сцената на Националн...

Балетската претстава „Госпоѓиците од Авињон“ на НОБ гостува во Софија

Балетската претстава „Госпоѓиците од Авињон“ на НОБ гостува во Софија

Софија, 8 јули 2022 (МИА) - Националната опера и балет денеска гостува со балетската претстава „Госпоѓи...

Фестивал на детски песни ,,Ластарчиња

Фестивал на детски песни ,,Ластарчиња" вечерва во Кавадарци

Кавадарци, 1 јуни 2022 (МИА) - Вечерва по осми пат, во Кавадарци ќе се одржи Фестивал на детски песни „...

Балетот „Госпоѓиците од Авињон“ вечерва на 50. Мајски оперски вечери

Балетот „Госпоѓиците од Авињон“ вечерва на 50. Мајски оперски вечери

Скопје, 14 мај 2022 (МИА) - Во рамки на јубилејното 50. издание на „Мајските оперски вечери“ во оф-прог...

Image

Остани поврзан