• среда, 22 мај 2024
Тркалезна маса: „Зелените“ иновации ќе станат нова реалност, а „зеленото“ образование секојдневие

Тркалезна маса: „Зелените“ иновации ќе станат нова реалност, а „зеленото“ образование секојдневие

Скопје, 7 мај 2024 (МИА) - Компаниите мора да работат на развивање зелени иновации, како и на создав...

ДОМ: Силна поддршка од шведските и данските Зелени за европска зелена иднина

ДОМ: Силна поддршка од шведските и данските Зелени за европска зелена иднина

3 март 2024  Во текот на овој викенд, ДОМ во соработка со зелено-левата партија од Данс...

Рајнтке: Отстапувањето од зелените политики на ЕУ би претставувало економска катастрофа 

Рајнтке: Отстапувањето од зелените политики на ЕУ би претставувало економска катастрофа 

Брисел, 1 март 2024 (МИА) - Отстапувањето од Европскиот зелен договор и од она што досега е постигна...

Ученички фирми во Варна ги претставуваат своите високотехнолошки и зелени идеи за иднината

Ученички фирми во Варна ги претставуваат своите високотехнолошки и зелени идеи за иднината

Варна, 4 април 2023 (МИА) – Учен...

НБ: Раст на зелените кредити за 55 отсто во изминатите 2,5 години, сè уште ниска застапеноста во вкупните кредити

НБ: Раст на зелените кредити за 55 отсто во изминатите 2,5 години, сè уште ниска застапеноста во вкупните кредити

Скопје, 9 ноември 2022 (МИА) -

Трет повик за поддршка на млади претприемачи за развој на идеи за социјални и зелени бизниси

Трет повик за поддршка на млади претприемачи за развој на идеи за социјални и зелени бизниси

Скопје, 18 октомври 2022 (МИА) - Во рами на проектот „RISE“ е отворен третиот повик за поддршка на млад...

Директорите на царините на Северна Македонија, Грција, Србија на средба за зелените коридори

Директорите на царините на Северна Македонија, Грција, Србија на средба за зелените коридори

Скопје, 17 март 2022 (МИА) - Зелените коридори наскоро би можеле да станат реалност на граничните преми...

Зелените согласни за отпочнување на формални разговори за формирање на нова влада на Германија

Зелените согласни за отпочнување на формални разговори за формирање на нова влада на Германија

Берлин, 17 октомври 2021 (МИА) - Германската партија Зелени на денешниот конгрес даде зелено светло за...

Петровска: Со успешни примери од европските метрополи ќе го направиме Скопје зелен и хуман град

Петровска: Со успешни примери од европските метрополи ќе го направиме Скопје зелен и хуман град

Скопје, 13 октомври 2021 (МИА) - Кандидатот за градоначалник на Скопје Ана Петровска и носителката на с...

Западен Балкан може да заштеди и до 800 милиони евра со Зелените коридори

Западен Балкан може да заштеди и до 800 милиони евра со Зелените коридори

Скопје, 8 март 2021 (МИА) - Осумдесет проценти од сите камиони користеле Зелени коридори и речиси полов...

Истражување: Луѓето што имаат градина или бавча се поздрави

Истражување: Луѓето што имаат градина или бавча се поздрави

Лондон, 18 мај 2020 (МИА) - Тим истражувачи од британскиот Универзите...

Image

Остани поврзан