• вторник, 16 јули 2024
Поништена постапката за набавка, монтажа и пуштање во работа на систем за компромитиран воздух за операционите сали на хируршките клиники

Поништена постапката за набавка, монтажа и пуштање во работа на систем за компромитиран воздух за операционите сали на хируршките клиники

Скопје, 16 јули 2024 (МИА) - Поништена е постапката за набавка, монтажа и пуштање во работа на систе...

Трајановски: Со надворешни компресори досега изведени 70 операции, работите полека ќе се враќаат во нормала 

Трајановски: Со надворешни компресори досега изведени 70 операции, работите полека ќе се враќаат во нормала 

Скопје, 6 јуни 2024 (МИА) - Директорот на ЈЗУ Универзитетска клиника за трауматологија, ортопедски б...

Николовски: Компресорската станица работи без прекин, клиниките можат да кажат зошто не работат хируршките сали

Николовски: Компресорската станица работи без прекин, клиниките можат да кажат зошто не работат хируршките сали

Скопје, 3 јуни 2024 (МИА) - Компресорската станица работи без прекин. Клиниките што користат оп...

Манолева: Договорени се алтернативнин решенија за хируршките сали

Манолева: Договорени се алтернативнин решенија за хируршките сали

Скопје, 2 јуни 2024 (МИА) - Заменик-министерката здравство Маја Манолева денеска изјави дека на сред...

Стоилковски: Одговорност ќе има за случувањата на Хирургија

Стоилковски: Одговорност ќе има за случувањата на Хирургија

Скопје, 27 мај 2024 (МИА) - Одговорност мора да има и ќе има и лична, и морална и политичка, изјави...

Демири: Никој од директорите на хирургија нема доставено оставка кај мене во врска со случајот со хируршките сали

Демири: Никој од директорите на хирургија нема доставено оставка кај мене во врска со случајот со хируршките сали

Скопје, 27 мај 2024 (МИА) – Министерот за здравство, Илир Демири, информираше дека досега никој не п...

OЈО постапува по известување од МЗ за неработењето на хируршките сали во Клинички

OЈО постапува по известување од МЗ за неработењето на хируршките сали во Клинички

Скопје, 26 мај 2024 (МИА) – Министерството за здравство прати известување до Обвинителството за затв...

ДСЗИ извршил увид во хируршките сали на Клинички центар, Младеновска се надева утре ќе бидат повторно отворени

ДСЗИ извршил увид во хируршките сали на Клинички центар, Младеновска се надева утре ќе бидат повторно отворени

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) вчера извршил увид в...

МЗ: Хируршките сали во Клиничкиот центар се враќаат во употреба

МЗ: Хируршките сали во Клиничкиот центар се враќаат во употреба

Скопје, 21 мај 2024 (МИА) - Хируршките сали во Клиничкиот центар повторно се враќаат во употреба. Пр...

Image

Остани поврзан