• вторник, 18 јуни 2024
Поради топлотниот бран затворени училишта и градинки во Грција, но и Акропол

Поради топлотниот бран затворени училишта и градинки во Грција, но и Акропол

Атина, 11 јуни 2024 (МИА) – Во периодот од 12 до 17 часот Акропол ќе биде затворен за посетители, а...

МОН: Средните училишта подготвени за спроведување на државната матура

МОН: Средните училишта подготвени за спроведување на државната матура

Скопје, 31 мај 2024 (МИА) - Сите средни училишта во државата се подготвени за спроведување на државн...

Од земја од странство испратени масовни заканувачки мејлови до училишта во Атина

Од земја од странство испратени масовни заканувачки мејлови до училишта во Атина

Атина, 29 мај 2024 (МИА) – Голем број училишта во Атина денеска добиле мејлови со заканувачка содржи...

Основните училиште од Струга дел од проект „Крени глас против врсничкото насилството“

Основните училиште од Струга дел од проект „Крени глас против врсничкото насилството“

Струга, 28 мај 2024 (МИА) - Околу 200 ученици од 11-те основни училишта во општина Струга учествуваа...

Топлотниот бран ги откажа часовите за половина од пакистанските ученици

Топлотниот бран ги откажа часовите за половина од пакистанските ученици

Исламабад, 23 мај 2024 (МИА) - Половина од пакистанските ученици нема да одат на училиште една недел...

Почна поставување на нови енергетски фасади во две основни училишта во Куманово

Почна поставување на нови енергетски фасади во две основни училишта во Куманово

Куманово, 23 мај 2024 (МИА) - Почна поставување нови енергетско-ефикасни фасади во две кумановски ос...

Синдикатот на провестни работници во Србија в четврток ја прекинува работата во сите училиштата поради загрозена безбедност

Синдикатот на провестни работници во Србија в четврток ја прекинува работата во сите училиштата поради загрозена безбедност

Белград, 14 мај 2024 (МИА) - Самостојниот синдикат на просветните работници на Србија (НСПРС) в четв...

Словачка регистрира 1.100 закани за бомби во еден ден, полицијата почна истрага за тероризам

Словачка регистрира 1.100 закани за бомби во еден ден, полицијата почна истрага за тероризам

Братислава, 7 мај 2024 (МИА) - Словачки училишта и институции, вклучително и банки, денеска добија н...

МОН: Наставата наместо во саботи ќе се надомести во работни денови

МОН: Наставата наместо во саботи ќе се надомести во работни денови

Скопје, 23 април 2024 (МИА) - Министерството за образование и наука  информира дека наставата о...

Училиштата каде што ќе се гласа на изборите, на 23 април и 7 мај ќе работат до 11 часот

Училиштата каде што ќе се гласа на изборите, на 23 април и 7 мај ќе работат до 11 часот

Скопје, 18 април 2024 (МИА) - Во вторниците 23 април и 7 мај, т.е. дено...

Училиштата во северно Косово одбиваат да се отворат за гласањето за разрешување на градоначалниците на 21 април

Училиштата во северно Косово одбиваат да се отворат за гласањето за разрешување на градоначалниците на 21 април

Приштина, 17 април 2024 (МИА) – Централната изборна комисија на Косово објави дека само десет гласач...

Даштевски: Училиштата ќе работат во вторник, ќе бидат затворени само просториите со избирачки материјал

Даштевски: Училиштата ќе работат во вторник, ќе бидат затворени само просториите со избирачки материјал

Скопје, 17 април 2024 (МИА) - Училиштата во кои ќе се одржи гласањето за претседателските избори ќе...

Нетранспарентни набавките за униформи, фотографирање, ужина во училиштата, се трошат околу 10 милиони евра

Нетранспарентни набавките за униформи, фотографирање, ужина во училиштата, се трошат околу 10 милиони евра

Скопје, 17 април 2024 (МИА) - Без транспаретност и отчетност се трошат околу 10 милиони евра за наба...

Водич за улогата на родителите во превенција и справување со насилство во училиштата

Водич за улогата на родителите во превенција и справување со насилство во училиштата

Скопје, 11 април 2024 (МИА) -  Водич за улогата на родителите во превенција и справување со нас...

Национална стратегија и кампања на грчката Влада за справување со врсничкото насилство во училиштата

Национална стратегија и кампања на грчката Влада за справување со врсничкото насилство во училиштата

Атина, 9 април 2024 (МИА) – Специјална платфрома за пријавување врсничко насилство, казни за насилни...

Image

Остани поврзан