• среда, 22 мај 2024
Анализа: Вештачката интелигенција силно ќе влијае на 65 отсто од работните места во Белгија

Анализа: Вештачката интелигенција силно ќе влијае на 65 отсто од работните места во Белгија

Брисел, 26 април 2024 (МИА) - Вештачката интелигенција (ВИ) во голема мера ќе влијае на 65 отсто од...

Германија инвестира 25 милиони евра во отворање нови работни места за Палестинците

Германија инвестира 25 милиони евра во отворање нови работни места за Палестинците

Белград, 24 април 2024 (МИА) - Германија ќе инвестира 25 милиони евра во отворање нови работни места...

Вештачката интелигенција би можела да укине 7,9 милиони работни места во Велика Британија

Вештачката интелигенција би можела да укине 7,9 милиони работни места во Велика Британија

Лондон, 27 март 2024 (МИА) - Развојот на вештачката интелигенција би мо...

Негувателки, секретарки и учителки главни „женски“ професии во ЕУ 

Негувателки, секретарки и учителки главни „женски“ професии во ЕУ 

Брисел, 5 март 2024 (МИА) - Дури 92,6 отсто од вработените негувателки на деца и помошен наставен пе...

Георгиева: Вештачката интелигенција ќе влијае на 40 отсто од работните места во светот

Георгиева: Вештачката интелигенција ќе влијае на 40 отсто од работните места во светот

Вашингтон, 15 јануари 2023 (МИА) - Вештачката интелигенција ќе влијае н...

Ретклиф планира да укине 300 работни места во Манчестер јунајтед

Ретклиф планира да укине 300 работни места во Манчестер јунајтед

Манчестер, 28 декември 2023 (МИА) - Новиот косопственик на Манчестер јунајтед, Џим Ретклиф, одлучил...

МОТ: Во Газа исчезнаа повеќе од 60 отсто од работните места

МОТ: Во Газа исчезнаа повеќе од 60 отсто од работните места

Газа, 6 ноември 2023 (МИА) - Повеќе од 60 отсто од работните места во Газа се изгубени од почетокот...

Во ТИРЗ зоните за една година отворени околу 2000 работни места

Во ТИРЗ зоните за една година отворени околу 2000 работни места

Скопје, 8 октомври 2023 (МИА) - Во компаниите во ТИРЗ зоните за една година се отворени околу 2000 р...

Деспотовски: Во зоните годинава креирани над 1100 работни места

Деспотовски: Во зоните годинава креирани над 1100 работни места

Франкфурт, 6 септември 2023 (МИА) - Бројот на нови работни места што се креирани годинава во техноло...

Испразнети работни места во здравство ќе се надополнуваат без согласност од Министерството за финансии, најави Меџити

Испразнети работни места во здравство ќе се надополнуваат без согласност од Министерството за финансии, најави Меџити

Скопје, 1 август 2023 (МИА) - Испразнети работни места во здравство ќе се надополнуваат без согласно...

Германскиот весник Билд укинува стотици работни места

Германскиот весник Билд укинува стотици работни места

Берлин, 19 јуни 2023 (МИА) – Најчитаниот германски весник Билд, во сопственост на медиумската групац...

„Линкд-ин“ укинува над 700 работни места

„Линкд-ин“ укинува над 700 работни места

Лос Анџелес, 9 мај 2023 (МИА) - Платформата за деловни контакти, „Линкд-ин“ (LinkedIn) сооп...

Поради недостиг на средства Црвениот крст укинува 1.500 работни места

Поради недостиг на средства Црвениот крст укинува 1.500 работни места

Женева, 4 април 2023 (МИА) - Меѓународниот комитет на Црвениот крст год...

Николова: Нова инвестиција од 126 милиони евра и нови работни места

Николова: Нова инвестиција од 126 милиони евра и нови работни места

Скопје, 25 февруари 2023

Презентација на истражувања за физичка активност на работно место

Презентација на истражувања за физичка активност на работно место

Скопје, 1 ноември 2022 (МИА) - „Унапредување на физичката активност на работно место“ е тема на настано...

Image

Остани поврзан