• понеделник, 22 јули 2024
Коалицијата „Европски фронт“ поднела тужба пред Управниот суд на решението на ДИК за прегласувањето во Желино

Коалицијата „Европски фронт“ поднела тужба пред Управниот суд на решението на ДИК за прегласувањето во Желино

Скопје, 28 мај 2024 (МИА) – До Управниот суд вечерва е...

Коалицијата „Европски фронт“ доставила приговор до ДИК за прегласувањето во Желино

Коалицијата „Европски фронт“ доставила приговор до ДИК за прегласувањето во Желино

Скопје, 25 мај 2024 (МИА) – Коалицијата „Европски фронт“ доставила приговор до Државната изборна ком...

По прегласувањето во ИЕ 6 „Европски фронт“ изгуби, а „Вреди“ доби еден мандат, без промени во ИЕ 5

По прегласувањето во ИЕ 6 „Европски фронт“ изгуби, а „Вреди“ доби еден мандат, без промени во ИЕ 5

Скопје, 23 мај 2024 (МИА) – Според првичните резултати по прегласувањето во седум избирачки места во...

Прегласувањето во Струга без проблеми, излезност од 64 отсто

Прегласувањето во Струга без проблеми, излезност од 64 отсто

Струга, 22 мај 2024 (МИА) - Вкупно 483 лица или околу 64 проценти од регистрирани 755 гласачи го ост...

ДИК: Излезноста до 15 часот е 25,48 проценти

ДИК: Излезноста до 15 часот е 25,48 проценти

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - Излезноста на седумте избирачки места каде денеска се прегласува за парл...

ДИК: Излезноста до 13 часот е 25,48 проценти, поголема во однос на 8 мај

ДИК: Излезноста до 13 часот е 25,48 проценти, поголема во однос на 8 мај

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) -  Излезноста на седумте избирачки места каде денеска се прегласува з...

Во Ларце, Општина Желино до 11 часот гласале 20,64 отсто од граѓаните

Во Ларце, Општина Желино до 11 часот гласале 20,64 отсто од граѓаните

Тетово, 22 мај 2024 (МИА) - Во единственото избирачко место во рамки на ИЕ6 каде денеска се прегласу...

До 11 часот на гласање излегле 16,46 отсто од гласачите во седумте избирачки места каде се прегласува

До 11 часот на гласање излегле 16,46 отсто од гласачите во седумте избирачки места каде се прегласува

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - До 11 чaсот, од вкупно запишани 4.514 гласачи на седумте избирачките мес...

ДИК: Излезноста до 9 часот е 7,22 проценти, поголема во однос на 8 мај

ДИК: Излезноста до 9 часот е 7,22 проценти, поголема во однос на 8 мај

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - Излезноста на седумте избирачки места каде денеска се прегласува за парл...

Се прегласува во седум избирачки места, гласањето почна навреме и се одвива без проблеми

Се прегласува во седум избирачки места, гласањето почна навреме и се одвива без проблеми

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - Седумте избирачките места во земјава каде денеска се прегласува за парла...

Избирачкото место 1272 во Охрид отворено навреме, гласањето се одвива непречено

Избирачкото место 1272 во Охрид отворено навреме, гласањето се одвива непречено

Охрид, 22 мај 2024 (МИА) – Гласањето на Избирачкото место 1272 во Општина Охрид каде се повторуваат...

Се прегласува во село Ларце, Општина Желино, процесот се одвива без проблеми

Се прегласува во село Ларце, Општина Желино, процесот се одвива без проблеми

Тетово, 22 мај 2024 (МИА) - Во избирачкото место број 2101 во селото Ларце, во Општина Желино, денес...

Прегласување во седум избирачки места за Парламентарните избори 2024

Прегласување во седум избирачки места за Парламентарните избори 2024

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) – Во седум избирачки места во изборните единици 5 и 6 денеска ќе се прегла...

Подготвено е за прегласувањето во Долнени и Крушево, денеска гласаат болните и изнемоштените

Подготвено е за прегласувањето во Долнени и Крушево, денеска гласаат болните и изнемоштените

Прилеп, 21 мај 2024 (МИА) - Сѐ е подготвено за утрешното прегласување на Парламентарните избори на ч...

Гласаат болните, изнемоштените и затворениците пред утрешното прегласување за парламентарните избори во седум избирачки места

Гласаат болните, изнемоштените и затворениците пред утрешното прегласување за парламентарните избори во седум избирачки места

Скопје, 21 мај 2024 (МИА) - Во седум избирачки места во изборните единици 5 и 6 денеска гласаат болн...

Image

Остани поврзан