• недела, 19 мај 2024
Во Музеј на вино Кавадарци уметници творат на тема вински артефакти 

Во Музеј на вино Кавадарци уметници творат на тема вински артефакти 

Кавадарци, 18 мај 2024 (МИА) - Во Музеј на вино Кавадарци уметници твор...

Бесплатен влез за Кокино и Меморијалниот центар АСНОМ по повод Меѓународниот ден на музеите

Бесплатен влез за Кокино и Меморијалниот центар АСНОМ по повод Меѓународниот ден на музеите

Куманово, 18 мај 2024 (МИА) - Бесплатен влез на локалитетите Кокино и меморијален центар АСНОМ и пов...

Штипскиот Музеј утре ги отвара вратите за посетителите, одбележувајќи го Светскиот ден на кулутурното наследство

Штипскиот Музеј утре ги отвара вратите за посетителите, одбележувајќи го Светскиот ден на кулутурното наследство

Штип, 17 април 2024 (МИА) - По повод утрешниот ден 18 април Светскиот ден на кулутурното наследство,...

„Иднината како проект – Доксијадис во Скопје“ во Музејот на современа уметност

„Иднината како проект – Доксијадис во Скопје“ во Музејот на современа уметност

Скопје, 3 април 2024 (МИА) - Во Музејот на современа уметност во Скопје е отворена изложбата „Иднина...

Кумановскиот музеј доби понуда да организира камп со македонски и американски студенти за археолошки локалитет

Кумановскиот музеј доби понуда да организира камп со македонски и американски студенти за археолошки локалитет

Куманово, 20 март 2024 (МИА) - Реномираниот Флорида Универзитет од Мајами од САД достави понуда за с...

Костадиновска-Стојчевска: Нови идеи и заеднички активности со музеите во Ватикан

Костадиновска-Стојчевска: Нови идеи и заеднички активности со музеите во Ватикан

Скопје, 1 март 2024 (МИА) - Изложба со македонски икони во Музејот на Ватикан е една од точките за к...

Доосовременување на депоата и реконструкција на зградата на струшкиот музеј „Д-р Никола Незлобински“

Доосовременување на депоата и реконструкција на зградата на струшкиот музеј „Д-р Никола Незлобински“

Струга, 19 февруари 2024 (МИА) - Замена на надворешната столарија на управната зграда на струшкиот м...

Музејот на современа уметност одбележува  60 години постоење

Музејот на современа уметност одбележува 60 години постоење

Скопје, 10 февруари 2024 (МИА) - Во пресрет на утрешниот јубилеј 60 год...

Демир Капија доби три милиони денари за реконструкција на општинскиот музеј 

Демир Капија доби три милиони денари за реконструкција на општинскиот музеј 

 Демир Капија, 1 февруари 2024 (МИА) - Општина Демир Капија доби финансиска поддршка во износ о...

Велешките училишта ги намалија организираните посети на Народниот музеј

Велешките училишта ги намалија организираните посети на Народниот музеј

Велес, 1 февруари 2024 (МИА) – Велешките училишта ги намалиле организираните посети на Народниот муз...

Во февруари бесплатна посета на спомен-куќата на херојот Христијан Тодоровски-Карпош

Во февруари бесплатна посета на спомен-куќата на херојот Христијан Тодоровски-Карпош

Куманово, 1 февруари 2024 (МИА) - Националната установа Музеј Куманово...

Промоција на книгата „Телесност и отелотворување: иконографии на човечкото тело“ на Гоце Наумов

Промоција на книгата „Телесност и отелотворување: иконографии на човечкото тело“ на Гоце Наумов

Скопје 10 јануари 2024 (МИА) – Во кино салата на Музеј на Северна Македонија вечер (20.00) ќе се одр...

Во Вински музеј Кавадарци дванаесет илјади посетители за три години

Во Вински музеј Кавадарци дванаесет илјади посетители за три години

Кавадарци, 5 јануари 2024 (МИА) - Околу 12 илјади посетители го посетиле Вински музеј Кавадарци за т...

Ковачевски: Дваесет икони, дел од културното наследство, по една деценија се вратени дома

Ковачевски: Дваесет икони, дел од културното наследство, по една деценија се вратени дома

Скопје, 15 декември 2023 (МИА) - Незаконски изнесените икони, кои денеска беа предадени на македонск...

Изложба „Милка Ефтимова” во  Музејот на македонската борба за самостојност

Изложба „Милка Ефтимова” во Музејот на македонската борба за самостојност

Скопје, 15 декември 2023 (МИА) - Во НУ Музејот на македонската борба за самостојност вечер ќе биде о...

Image

Остани поврзан