• недела, 14 јули 2024
Ревија на стилисти за миленици во организација на Македонската асоцијација на стилисти за миленици

Ревија на стилисти за миленици во организација на Македонската асоцијација на стилисти за миленици

Скопје, 15 јуни 2024 (МИА) – Во организација на Македонската асоцијација на стилисти за миленици, де...

Во Скопје утре прв „Dog Fest

Во Скопје утре прв „Dog Fest"

Скопје, 17 мај 2024 (МИА) - Во Скопје утре ќе се одржи првиот „Dog Fest", настан замислен како дружб...

„Лајка“: Напуштањето миленици е суровост, не постои оправдување

„Лајка“: Напуштањето миленици е суровост, не постои оправдување

Скопје, 29 април 2024 Напуштањето на милениците е суровост за која не постои никакво оправду...

„Лајка“ ќе ги учи децата во скопските училишта за одговорно чување и грижа за милениците

„Лајка“ ќе ги учи децата во скопските училишта за одговорно чување и грижа за милениците

Скопје, 5 март 2024 (МИА) - Јавното претпријатие за благосостојба на животните - скитници, „Лајка“ з...

Новитет во Франција: Педикир за прасиња

Новитет во Франција: Педикир за прасиња

Брест, 12 февруари 2024 (МИА) - Карол Жермен, поранешна трговка со тутун во градот Брест, западна Фр...

„Лајка“ со апел: Стоп за петардите и пиротехничките средства, подадете храна на бездомните животни

„Лајка“ со апел: Стоп за петардите и пиротехничките средства, подадете храна на бездомните животни

Скопје, 15 декември 2023 (МИА) -  Јавното претпријатие „Лајка“ апелира до граѓаните да се воздр...

Целосна реконструкција на паркот за миленици

Целосна реконструкција на паркот за миленици

Скопје, 3 ноември 2023 (МИА) - Екипи на Јавното претпријатие „Паркови и...

Меѓународен месец за подигнување на свеста за одговорно сопствеништво

Меѓународен месец за подигнување на свеста за одговорно сопствеништво

Скопје, 9 септември 2021 (МИА) – ЈП „Лајка“ го одбележува септември како месец посветен на подигнување...

Општина Берово и годинава ќе субвенционира стерилизација на домашни миленици

Општина Берово и годинава ќе субвенционира стерилизација на домашни миленици

За домашните миленичиња остануваат востановените термини и за продолжениот викенд

За домашните миленичиња остануваат востановените термини и за продолжениот викенд

Скопје, 23 мај 2020 (МИА) - За домашните миленичиња остануваат востановените термини и за време на прод...

За домашните миленичиња остануваат востановените термини и за време на претстојниот продолжен викенд

За домашните миленичиња остануваат востановените термини и за време на претстојниот продолжен викенд

Скопје, 22 мај 2020 (МИА) - И во претстојниот продолжен викенд за домашните миленичиња остануваат воста...

Здруженија за заштита на животните бараат Владата да дозволи шетање на домашните миленици за време на полицискиот час

Здруженија за заштита на животните бараат Владата да дозволи шетање на домашните миленици за време на полицискиот час

Скопје, 27 март 2020 (МИА) - Дваесет здруженија и активистички групи за заштита на животни од целата зе...

„Анима Мунди“ бара измени на забраната за движење поради физиолошките потреби на милениците

„Анима Мунди“ бара измени на забраната за движење поради физиолошките потреби на милениците

Скопје, 27 април 2020 (МИА) - Здружението за заштита на животните „Анима Мунди“ бара допрецизирање...

Image

Остани поврзан