• среда, 22 мај 2024
Стопанска комора и Македонија 2025: Имаме заедничка визија - да создадеме посилни бизниси и подобро деловно опкружување

Стопанска комора и Македонија 2025: Имаме заедничка визија - да создадеме посилни бизниси и подобро деловно опкружување

Скопје, 17 мај 2024 (МИА) - Претседателот на Стопанската комора Бранко Азески денеска, по средбата с...

Два гранта од околу еден милион евра за стручно образование во медицината, ИТ, машинската и електро струката

Два гранта од околу еден милион евра за стручно образование во медицината, ИТ, машинската и електро струката

Скопје, 25 април 2024 (МИА) - Два гранта за стручно образование и обуки во областа на медицинските н...

Земјава е пред политичка промена, моментно нема индикатори за нов ценовен бран, оценува бизнисот

Земјава е пред политичка промена, моментно нема индикатори за нов ценовен бран, оценува бизнисот

Скопје, 25 април 2024 (МИА) - Бизнисот е уверен дека земјава е пред политичка промена. Очекува погол...

Презентиран нацрт правилник за мерките за заштита од пожари, експлозии и опасни материи  

Презентиран нацрт правилник за мерките за заштита од пожари, експлозии и опасни материи  

15 април 2024        На 12 Април 2024 година (пе...

Повик до политичките партии за прифање декларација за развој на приватниот геодетски сектор

Повик до политичките партии за прифање декларација за развој на приватниот геодетски сектор

12 април 2024  Комората на трговски друштва за геодетски работи, со јавен повик до поли...

Бешлиовска: Мора да се донесе закон за сестринска професија, да се работи на кариерниот развој на сестрите

Бешлиовска: Мора да се донесе закон за сестринска професија, да се работи на кариерниот развој на сестрите

Скопје, 11 април 2024 (МИА) - Мора да се донесе закон за сестринска професија и да се формира Комора...

Таравари на средба во СКСЗМ, бизнисот му порача дека од партиите бара решавање на проблемите

Таравари на средба во СКСЗМ, бизнисот му порача дека од партиите бара решавање на проблемите

Скопје, 8 април 2024 (МИА) - Минималната плата да се зголеми на 30 000 денари, а Владата да ги намал...

ДУИ нуди „рамковен договор“ за економијата, бизнисот бара владеење на правото, одговорност, гасификација и директна поддршка на извозот

ДУИ нуди „рамковен договор“ за економијата, бизнисот бара владеење на правото, одговорност, гасификација и директна поддршка на извозот

Скопје, 28 март 2024 (МИА) - ДУИ нуди сеопфатна економска програма која по изборите ќе биде вид Рамк...

Мицкоски за партиите кои ја напуштаат власта: Имаме принципиелен договор за настап на парламентарните избори врз кој ќе функционираме како идна влада

Мицкоски за партиите кои ја напуштаат власта: Имаме принципиелен договор за настап на парламентарните избори врз кој ќе функционираме како идна влада

Скопје, 27 март 2024 (МИА) - Имаме принципиелен заеднички договор за на...

Азески: Да се намали бројот на сегашните 1 354 институции и да се прогласи мораториум за нови вработувања во јавниот сектор

Азески: Да се намали бројот на сегашните 1 354 институции и да се прогласи мораториум за нови вработувања во јавниот сектор

Скопје, 25 март 2024 Просечна стапка на економски раст помала од 2% во периодот од 1992 год...

Комората на извршители го осудува попречувањето на извршувањето спроведено од извршителката Јакимовска од Гостивар

Комората на извршители го осудува попречувањето на извршувањето спроведено од извршителката Јакимовска од Гостивар

Скопје, 22 март 2024 Комората на извршители на Република Северна Македонија најостро го осуд...

Пендаровски: Политичките лидери креираат рамка, но младите, успешни луѓе ја движат државата напред

Пендаровски: Политичките лидери креираат рамка, но младите, успешни луѓе ја движат државата напред

Скопје, 29 февруари 2024 (МИА) - ТИРЗ и Стопанската комора на Северна Македонија вечерва ја претстав...

Стопанска комора: Владата нема доволно слух за бизнисот, идниот состав да преземе итни мерки против сивата економија

Стопанска комора: Владата нема доволно слух за бизнисот, идниот состав да преземе итни мерки против сивата економија

Скопје, 16 февруари 2024 (МИА) - Да се воведе давачка од 0,5 отсто при подигање готовина од банка и...

Трибина: Патот Кичево - Охрид не се пушта поради косините, зошто во 21. век користиме проекти од 18. век?

Трибина: Патот Кичево - Охрид не се пушта поради косините, зошто во 21. век користиме проекти од 18. век?

Скопје, 16 февруари 2024 (МИА) - Мостовите на автопатот Кичево - Охрид...

Стопанската комора бара сообраќајните и возачките дозволи да важат до рокот до кога се издадени  

Стопанската комора бара сообраќајните и возачките дозволи да важат до рокот до кога се издадени  

Скопје, 12 февруари 2024 (МИА) – Стопанската комора во текот на денов ќе достави писмо до Собранието...

Image

Остани поврзан