• четврток, 30 мај 2024
Основните училиште од Струга дел од проект „Крени глас против врсничкото насилството“

Основните училиште од Струга дел од проект „Крени глас против врсничкото насилството“

Струга, 28 мај 2024 (МИА) - Околу 200 ученици од 11-те основни училишта во општина Струга учествуваа...

Град Скопје: Завршен проектот за изградба на улица „4“ во Криви Дол

Град Скопје: Завршен проектот за изградба на улица „4“ во Криви Дол

Скопје, 27 мај 2024 (МИА) - Град Скопје го заврши проектот за изградба на новопроектираната улица „4...

ЦКП: Со учество на над 270 општински службеници успешно беа завршени тренинзите во рамки на проектот „Справување со загадување на воздухот“

ЦКП: Со учество на над 270 општински службеници успешно беа завршени тренинзите во рамки на проектот „Справување со загадување на воздухот“

Скопје, 24 мај 2024 Центарот за климатски промени (ЦКП) во рамки на проектот „Справување со...

Косовското Собрание го усвои Договорот за кофинансирање на изработката на проект за тунел на патот Тетово-Призрен

Косовското Собрание го усвои Договорот за кофинансирање на изработката на проект за тунел на патот Тетово-Призрен

Приштина, 23 мај 2024 (МИА) – Собранието на Косово на денешната седница, на чиј дневен ред се повеќе...

Реализација на нов Еразмус+ проект на Државниот училишен центар за образование и рехабилитација „Партенија Зографски” Скопје

Реализација на нов Еразмус+ проект на Државниот училишен центар за образование и рехабилитација „Партенија Зографски” Скопје

Скопје, 13 мај 2024  Државниот училишен центар за образование и рехабилитација „Партени...

Стопанска комора: Регионална соработка за подобра интеграција во ЕУ

Стопанска комора: Регионална соработка за подобра интеграција во ЕУ

Скопје, 18 април 2024 (МИА) - Стопанската комора на Северна Македонија во рамки на проектот „Поддршк...

Општина Карпош е дел од Меѓународното советодавно тело на проектот „Трансит“

Општина Карпош е дел од Меѓународното советодавно тело на проектот „Трансит“

Скопје, 18 април 2024 Претставници од Секторот за екологија и енергетска ефикасност на Општи...

Отворен повик за регионалниот уметнички проект „Echo curve“

Отворен повик за регионалниот уметнички проект „Echo curve“

Скопје, 16 април 2024 (МИА) - Отворен е повик за учество во регионалниот уметнички проект „Echo curv...

Видео арт перформанс на Давор Тоциновски во Велес

Видео арт перформанс на Давор Тоциновски во Велес

Велес, 13 април 2024 (МИА) - Видео арт перформанс на Давор Тоциновски б...

Ангов: Продолжува градежната офанзива во Општина Дојран

Ангов: Продолжува градежната офанзива во Општина Дојран

Дојран, 12 април 2024 (МИА) - Градоаначалникот на Општина Дојран, Ангов информира дека денеска со пр...

Во Штип се реализира проектот „Роботика и инклузија на ученици со попреченост во специјалното образование“

Во Штип се реализира проектот „Роботика и инклузија на ученици со попреченост во специјалното образование“

Штип, 9 април 2024 (МИА) - Во рамки на проектот „Роботика и инклузија на ученици со попреченост во с...

Активности во рамки на проектот „Роботика и инклузија на ученици со попреченост во специјалното образование“

Активности во рамки на проектот „Роботика и инклузија на ученици со попреченост во специјалното образование“

Скопје, 9 април 2024 (МИА) - Факултетот за информатика при Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип, е дом...

УЈП е дел од програмата „Даночни инспектори без граници’

УЈП е дел од програмата „Даночни инспектори без граници’

Скопје, 5 април 2024 (МИА) - Даночните инспектори од Управата за јавни приходи преку експертска подд...

Во Берово промовиран проект за одржлива енергетска транзиција

Во Берово промовиран проект за одржлива енергетска транзиција

Берово, 5 април 2024 (МИА) – Во Берово претставен проектот „Зелена генерација: Училишта за климатска...

Кинотека е дел од проектот „ФилмЕД“ за спроведување филмска едукација

Кинотека е дел од проектот „ФилмЕД“ за спроведување филмска едукација

Скопје, 4 април 2024 (МИА) - Кинотека на Северна Македонија соопшти дека оваа година е дел од проект...

Image

Остани поврзан