• недела, 14 јули 2024
Српската полиција уапси седуммина активисти на здружението „Не го даваме Јадар“

Српската полиција уапси седуммина активисти на здружението „Не го даваме Јадар“

Белград, 8 јули 2024 (МИА) - Српската полиција синоќа приведе седуммина активисти на здружението „Не...

Здружението на судии изразува загриженост за изјавите на поединци со кои директно или индиректно се врши притисок врз судиите

Здружението на судии изразува загриженост за изјавите на поединци со кои директно или индиректно се врши притисок врз судиите

Скопје, 17 мај 2024 (МИА) - Здружението на судии во врска со денешната реакција на Управниот суд на...

Здружението на судии за Предлог законот за изменување на Законот за платите на судиите, по скратена постапка

Здружението на судии за Предлог законот за изменување на Законот за платите на судиите, по скратена постапка

Скопје, 28 февруари 2024 Управниот одбор на ЗСРСМ, на XXVII (дваесет и седмата) седница одрж...

Кумановското здружение на дијабетичари реагира на делумен недостиг на инсулин и недоволен број на глукомери

Кумановското здружение на дијабетичари реагира на делумен недостиг на инсулин и недоволен број на глукомери

Куманово, 22 февруари 2024 (МИА) - Надлежните од Здружението на дијабет...

Реакција на Здружението на вработени во секторот игри на среќа „Сакам да работам“ на соопштението на Антикоцкање

Реакција на Здружението на вработени во секторот игри на среќа „Сакам да работам“ на соопштението на Антикоцкање

Скопје, 14 февруари 2024 Подолго време и укажуваме на јавноста дека „Групата за играње на цр...

Ново здружение „Сѐ за рак“ за едукација, превенција и поддршка на пациентите кај нас

Ново здружение „Сѐ за рак“ за едукација, превенција и поддршка на пациентите кај нас

Скопје, 2 февруари 2024 (МИА) - Формирано е ново здружение - „Сѐ за рак“ за едукација, превенција и...

Годишно собрание на здружението ,,Аронија

Годишно собрание на здружението ,,Аронија" од Делчево

Делчево, 25 јануари 2023 (МИА) - Здружението на производители на органски производи „Аронија" од Дел...

Соопштение од Здружението на доктори специјалисти по стоматолошка протетика, ортодонција и орална хирургија

Соопштение од Здружението на доктори специјалисти по стоматолошка протетика, ортодонција и орална хирургија

Скопје, 12 јануари 2024 Се известуваат граѓаните на РСМ односно осигурениците на ФЗО дека се...

Здружение на инженери го објави текстот на претставката до институциите за проектот Чебрен

Здружение на инженери го објави текстот на претставката до институциите за проектот Чебрен

Скопје, 18 декември 2023  Претставката доставена до надлежните институции на 12.12.2023...

Во Брисел одржана промоција на здружението „Есма – Крстосница на културите“ 

Во Брисел одржана промоција на здружението „Есма – Крстосница на културите“ 

Брисел, 9 декември 2023 (МИА) - Со настап на групата „Есма’с Бенд Некст Џенерејшн“ синоќа во Брисел...

Наунова Тимовска: Се зголемува бројот на предвреме родени деца, но и бројот на преживеаните

Наунова Тимовска: Се зголемува бројот на предвреме родени деца, но и бројот на преживеаните

Скопје, 17 ноември 2023 (МИА) - На Клиниката за гинекологија кај нас првото најмладо преживеано недо...

Промоција на Здружението за помош и поддршка на лица со афазија - ХОУП

Промоција на Здружението за помош и поддршка на лица со афазија - ХОУП

Скопје, 20 октомври 2023 (МИА) - Во Скопје денеска ќе биде промовирано Здружението за помош и поддрш...

„Порака нова“ со прирачник за социјални претприемачи и иноватори

„Порака нова“ со прирачник за социјални претприемачи и иноватори

Струга, 5 октомври 2023 (МИА) - Здружението „Порака нова“ од Струга заедно со партнерите од Азија, А...

Здружението на контролори на летање ја поддржува одлуката на Синдикатот за штрајк

Здружението на контролори на летање ја поддржува одлуката на Синдикатот за штрајк

Скопје, 4 октомври 2023 (МИА) - Здружението на контролорите на летање на Македонија (ЗКЛМ)  ден...

Интернет порталите формираа здружение за унапредување на својот статус во општеството

Интернет порталите формираа здружение за унапредување на својот статус во општеството

Скопје, 20 септември 2023 (МИА) - Претставници на група професионални онлајн медиуми оформија Здруже...

Image

Остани поврзан