• сабота, 25 мај 2024
Грковска за користењето службени возила за партиски цели: Ќе постапиме кога ќе има докази за прекршување на Етичкиот кодекс

Грковска за користењето службени возила за партиски цели: Ќе постапиме кога ќе има докази за прекршување на Етичкиот кодекс

Скопје, 18 март 2024 (МИА) – Кога има докази дека е прекршен Етичкиот к...

Трибина „Улогата на младите во зајакнувањето на демократската култура“ (во живо)

Трибина „Улогата на младите во зајакнувањето на демократската култура“ (во живо)

Скопје, 18 март 2024 (МИА) - Трибина „Улогата на младите во зајакнувањето на демократската култура“,...

Трибина „Улогата на младите во зајакнувањето на демократската култура“

Трибина „Улогата на младите во зајакнувањето на демократската култура“

Скопје, 18 март 2024 (МИА) - Трибина на тема „Улогата на младите во зајакнувањето на демократската к...

Средба на вицепремиерката Грковска со новиот состав на Антикорупциската комисија

Средба на вицепремиерката Грковска со новиот состав на Антикорупциската комисија

Скопје, 29 февруари 2024 (МИА) – Потребата од зајакнување на финансиските и кадровските капацитети,...

Од март сите инспекторати ќе бидат вклучени во Е-инспектор

Од март сите инспекторати ќе бидат вклучени во Е-инспектор

 Скопје, 29 февруари 2024 (МИА) -Во Информацискиот систем за инспекциски надзор, Е- инспектор,...

ИЗБОРИ 2024/ Грковска: Не смее да се употребуваат државни ресурси во партиски цели во текот на кампањата, функционерите да се придржуваат до Етичкиот кодекс

ИЗБОРИ 2024/ Грковска: Не смее да се употребуваат државни ресурси во партиски цели во текот на кампањата, функционерите да се придржуваат до Етичкиот...

Скопје, 29 февруари 2024 (МИА) - Изборите се тест за демократската зрел...

Грковска: Демократска зрелост во изборниот период, со разлика помеѓу партиски и државни активности

Грковска: Демократска зрелост во изборниот период, со разлика помеѓу партиски и државни активности

Скопје, 22 февруари 2024 (МИА) - Примената на кодексот и позитивниот притисок од јавноста и медиумит...

Грковска: Законот за рестриктивни мерки ги извади на површина сите што по цена на своето достоинство повеќе ги бранат криминалците, отколку јавниот интерес

Грковска: Законот за рестриктивни мерки ги извади на површина сите што по цена на своето достоинство повеќе ги бранат криминалците, отколку јавниот ин...

Скопје, 19 февруари 2024 (МИА) - Една од најдобрите работи која произлезе од покренувањето на инициј...

Грковска: Предизборниот и изборниот период е можност да ја покажеме зрелоста на нашата демократија и нејзините чинители

Грковска: Предизборниот и изборниот период е можност да ја покажеме зрелоста на нашата демократија и нејзините чинители

Скопје, 15 февруари 2024 (МИА) - Правичното спроведување на изборите е основа и главен предуслов за...

Грковска: За успешно справување со корупцијата треба да се користат сите регионални механизми

Грковска: За успешно справување со корупцијата треба да се користат сите регионални механизми

Скопје, 4 февруари 2024 (МИА) - Нашиот регион е систем на врзани садови и не можеме да имаме успех в...

Грковска - Шварц: Корупцијата е проблем присутен секаде и нејзиното сузбивање не е едноставен процес

Грковска - Шварц: Корупцијата е проблем присутен секаде и нејзиното сузбивање не е едноставен процес

Скопје, 3 февруари 2024 (МИА) - Во рамки на работната посета на САД, заменичката на претседателот на...

Грковска: Потребни се храбри луѓе на сите нивоа за да се справиме со корупцијата

Грковска: Потребни се храбри луѓе на сите нивоа за да се справиме со корупцијата

Скопје, 3 февруари 2024 (МИА) - Потребни се храбри луѓе на сите нивоа за да се справиме со корупција...

Вицепремиерката Грковска на молитвениот појадок во Вашингтон

Вицепремиерката Грковска на молитвениот појадок во Вашингтон

Скопје, 1 февруари 2024 (МИА) - Вицепремиерката задолжена за политики за добро владеење, Славица Грк...

Грковска на безбедносен форум во Вашингтон: Партнерството со САД е клучно во справувањето со малигните влијанија на Балканот

Грковска на безбедносен форум во Вашингтон: Партнерството со САД е клучно во справувањето со малигните влијанија на Балканот

Скопје, 31 јануари 2024 (МИА) - Во рамки на посетата на САД, а во пресрет на утрешниот традиционален...

Грковска ќе присуствува на молитвениот појадок во Вашингтон

Грковска ќе присуствува на молитвениот појадок во Вашингтон

Скопје, 31 јануари 2024 (МИА) - Вицепремиерката задолжена за политики за добро владеење во техничкат...

Image

Остани поврзан