• среда, 19 јуни 2024
Велковски: Добросостојбата на нашите деца е и ќе биде наша највисока цел

Велковски: Добросостојбата на нашите деца е и ќе биде наша највисока цел

Скопје, 17 мај 2024 (МИА) - Техничкиот министер за труд и социјална политика, Ѓоко Велковски, заедно...

Велковски на средба со здружението Мобилност

Велковски на средба со здружението Мобилност

Скопје, 25 април 2024 (МИА) - Во рамките на средбите со здруженија на граѓани техничкиот министер за...

Техничкиот министер Велковски во посета на Меѓуопштинскиот центар за социјална работа во Дебар

Техничкиот министер Велковски во посета на Меѓуопштинскиот центар за социјална работа во Дебар

Дебар, 18 април 2024 (МИА) - Техничкиот министер за труд и социјална политика Ѓоко Велковски, денеск...

Велковски: Ќе воспоставиме партнерски дијалог помеѓу МТСП и синдикатите и системско решавање на состојбите

Велковски: Ќе воспоставиме партнерски дијалог помеѓу МТСП и синдикатите и системско решавање на состојбите

Скопје, 18 април 2024 (МИА) - Проблемите со кои се соочуваат синдикатите и вработените во областа на...

Велковски: Буџетот на МТСП оштетен за над 2,5 милиони евра

Велковски: Буџетот на МТСП оштетен за над 2,5 милиони евра

Скопје, 15 април 2024 (МИА) – Министерот за труд и социјална политика Ѓоко Велковски денеска на прес...

Средба на министерот Велковски со советот на згрижувачи од СОС Детско Село

Средба на министерот Велковски со советот на згрижувачи од СОС Детско Село

Скопје, 11 април 2024 (МИА) - Министерот за труд и социјална политика Ѓоко Велковски денеска оствари...

Велковски: Обезбедиме пет негуватели за Заводот за рехабилитација на деца и младинци „Скопје

Велковски: Обезбедиме пет негуватели за Заводот за рехабилитација на деца и младинци „Скопје"

Скопје, 9 април 2024 Лицата со попреченост од ЈУ Завод за рехабилитација на деца и младинци...

Велковски: МТСП ќе ги прошири просторните услови во градинките за да се зголеми нивниот капацитет

Велковски: МТСП ќе ги прошири просторните услови во градинките за да се зголеми нивниот капацитет

Кочани, 8 април 2024 (МИА) - Министерството за труд и социјална политика во наредниот период ќе през...

Министерот Велковски во работни посети на Прилеп и Крушево

Министерот Велковски во работни посети на Прилеп и Крушево

Скопје, 3 април 2024   Во рамки теренските посети, техничкиот Министер Ѓоко Вел...

Велковски бара пратениците да ги гласаат законските измени за кадарот во градинките да полага за лиценци

Велковски бара пратениците да ги гласаат законските измени за кадарот во градинките да полага за лиценци

Штип, 26 март 2024 (МИА) - Собранието одбива на дневен ред да ги стави предлог законските измени на...

Велковски ги посети пензионерите од Општина Аеродром

Велковски ги посети пензионерите од Општина Аеродром

Скопје, 23 март 2024 (МИА) - Техничкиот министер за труд и социјална политика, Ѓоко Велковски денеск...

Велковски: Работиме на отстранување на слабостите во системот за исплата на социјална парична помош

Велковски: Работиме на отстранување на слабостите во системот за исплата на социјална парична помош

Гостивар, 20 март 2024 (МИА) – Најважно е да се утврди каде затаил системот и кои се неговите слабос...

Прес-конференција на министерот за труд и социјална политика Велковски (во живо)

Прес-конференција на министерот за труд и социјална политика Велковски (во живо)

Скопје, 18 март 2024 (МИА) - Прес-конференција на министерот за труд и...

Велковски: Укажување за користење движни и недвижни ствари во државна сопственост за време на изборната кампања, во согласност со изборниот законик

Велковски: Укажување за користење движни и недвижни ствари во државна сопственост за време на изборната кампања, во согласност со изборниот законик

Скопје, 15 март 2024 (МИА) - Техничкиот министерот за труд и социјална...

Велковски: Со домаќинско работење и без крадење пензионерите ќе добијат реално покачување по 8 мај

Велковски: Со домаќинско работење и без крадење пензионерите ќе добијат реално покачување по 8 мај

Скопје, 8 март 2024  „Остануваме на ветувањето дека со следната власт предводена од ВМР...

Image

Остани поврзан