• среда, 22 мај 2024
Со голем интерес се одржа десеттото издание на Денот на отворени врати на Универзитетот за рударство и геологија „Свети Иван Рилски“

Со голем интерес се одржа десеттото издание на Денот на отворени врати на Универзитетот за рударство и геологија „Свети Иван Рилски“

Софија, 19 април 2024 - Десетици деца, ученици, кандидати за студенти и студенти се собраа на Отворе...

Првата бугарска експедиција што се искачи на Еверест ја прославува 40-годишнината со серија свечени настани

Првата бугарска експедиција што се искачи на Еверест ја прославува 40-годишнината со серија свечени настани

Софија, 17 април 2024 - Оваа година се одбележуваат 40 години од бугарскиот спортски настан од 20 ве...

Студенти од 56 земји аплицираа за летна пракса во бугарскиот институт ИНСАИТ

Студенти од 56 земји аплицираа за летна пракса во бугарскиот институт ИНСАИТ

Софија, 2 април 2024 - Студенти од 56 земји аплицираа за летна пракса во бугарскиот Институт за комп...

Техничкиот универзитет во Варна ги покажува своите најмодерни лаборатории на Отворените денови

Техничкиот универзитет во Варна ги покажува своите најмодерни лаборатории на Отворените денови

Варна, 1 април 2024 - Техничкиот универзитет во Варна, од денеска до 5 април, одржува Отворени денов...

Стојанов-Лајтенс: Планирано е од 20 март тројно да се зголеми бројот на вработени во Фронтекс на бугарските граници

Стојанов-Лајтенс: Планирано е од 20 март тројно да се зголеми бројот на вработени во Фронтекс на бугарските граници

Софија, 29 февруари 2024 - Договорено е трикратно зголемување на бројот на вработени во Фронтекс на...

Габриел: Бугарија е подготвена да биде домаќин на самит во рамките на процесот Акаба

Габриел: Бугарија е подготвена да биде домаќин на самит во рамките на процесот Акаба

Софија, 25 февруари 2024 - Мојата земја е подготвена да биде домаќин на самит во рамките на процесот...

Вкупно 596 дипломирани студенти од Медицинскиот факултет во Софија положија Хипократова заклетва

Вкупно 596 дипломирани студенти од Медицинскиот факултет во Софија положија Хипократова заклетва

Софија, 20 февруари 2024 - Вкупно 239 бугарски и 357 странски студенти - дипломци на Медицинскиот фа...

Во Бугарија започна програма за стипендирање талентирани студенти од областа на математиката и информатиката

Во Бугарија започна програма за стипендирање талентирани студенти од областа на математиката и информатиката

Софија, 19 февруари 2024 - Почнувајќи од денеска, имаме огромно задоволство да објавиме една исклучи...

Шефот на НАСА Бил Нелсон ја прифати поканата да ја посети Бугарија во октомври

Шефот на НАСА Бил Нелсон ја прифати поканата да ја посети Бугарија во октомври

Вашингтон, 8 февруари 2024 - Бил Нелсон, шефот на американската Национална аеронаутичка и вселенска...

Студентите на Современа кореографија на СУЗУ ја прославуваат 10-годишнината со голем настан

Студентите на Современа кореографија на СУЗУ ја прославуваат 10-годишнината со голем настан

Благоевград, 7 февруари 2024 - Студентите кои посетуваат „Современа кореографија“ ја прославуваат 10...

Габриел: Приемот на Бугарија и Романија во Шенген е успех што ќе придонесе за развој на целиот регион и Европа

Габриел: Приемот на Бугарија и Романија во Шенген е успех што ќе придонесе за развој на целиот регион и Европа

Софија, 5 февруари 2024 - Приемот на Бугарија и Романија во Шенген е значаен заеднички успех кој ќе...

Гардев: Позицијата на Бугарија за Северна Македонија треба да биде појасно соопштена и во ЕУ

Гардев: Позицијата на Бугарија за Северна Македонија треба да биде појасно соопштена и во ЕУ

Софија, 29 јули 2021 (БТА/МИА) - 

Image

Остани поврзан