• вторник, 18 јуни 2024
Костадиновска-Стојчевска: Учителската мисија на Кирил и Методиј е наша светост и гордост која ја славиме и денес

Костадиновска-Стојчевска: Учителската мисија на Кирил и Методиј е наша светост и гордост која ја славиме и денес

Скопје, 24 мај 2024 (МИА) - Министерката за култура, Бисера Костадиновска-Стојчевска во денешната че...

Костадиновска-Стојчевска: Од Мајските оперски вечери научивме дека културата прави чуда

Костадиновска-Стојчевска: Од Мајските оперски вечери научивме дека културата прави чуда

10 мај 2024  Министерката за култура, Бисера Костадиновска-Стојчевска на отворањето на...

Костадиновска-Стојчевска: Покажавме како се почитува слободата на медиумите, „Репортери без граници“ го потврди тоа

Костадиновска-Стојчевска: Покажавме како се почитува слободата на медиумите, „Репортери без граници“ го потврди тоа

Скопје, 3 мај 2024 (МИА) - Покажуваме на дело како се почитува слободата на медиумите и новинарската...

Костадиновска Стојчевска: Танцот со својата креативност ја афирмира македонската култура

Костадиновска Стојчевска: Танцот со својата креативност ја афирмира македонската култура

Скопје, 29 април 2024 (МИА) - Танцот како креативна универзална уметност ја одразува и ја промовира...

Отворање на Саем на книга 2024 - „Приказна се чита“

Отворање на Саем на книга 2024 - „Приказна се чита“

Скопје, 18 април 2024 (МИА) - Отворање на Саем на книга 2024 - „Приказна се чита“. Саемот ќе го отво...

Костадиновска Стојчевска ги отфрли обвинувањата од градоначалничката Арсовска и најави тужба

Костадиновска Стојчевска ги отфрли обвинувањата од градоначалничката Арсовска и најави тужба

Скопје, 17 април 2024 (МИА) - Министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска ги отфрли вчер...

Манифестација Деновите на Смилевскиот конгрес - културна револуција и авторска уметност на промотивниот настан

Манифестација Деновите на Смилевскиот конгрес - културна револуција и авторска уметност на промотивниот настан

Скопје, 12 април 2024 (МИА) - Новата национална установа Манифестација „Денови на Смилевскиот конгре...

Костадиновска-Стојчевска: СДСМ ја води државата по вистинскиот пат кон ЕУ и нема да се откажеме

Костадиновска-Стојчевска: СДСМ ја води државата по вистинскиот пат кон ЕУ и нема да се откажеме

20 март 2024  “Тоа што е најв...

Изјави по увидот на почетокот на реновирањето на просторот доделен на НУ Национален џез оркестар (во живо)

Изјави по увидот на почетокот на реновирањето на просторот доделен на НУ Национален џез оркестар (во живо)

Скопје, 14 март 2024 (МИА) - Изјави за медиуми по увидот на почетокот на реновирањето на просторот д...

Костадиновска-Стојчевска на увид на изградба на мултифункционална сала на Домот на култура „Сандево“ (во живо)

Костадиновска-Стојчевска на увид на изградба на мултифункционална сала на Домот на култура „Сандево“ (во живо)

Скопје, 13 март 2024 (МИА) - Министерката за култура, Бисера Костадиновска -Стојчевска во работна по...

Костадиновска-Стојчевска: Да се поништи конзерваторското решение за зградата кај „Воена болница“

Костадиновска-Стојчевска: Да се поништи конзерваторското решение за зградата кај „Воена болница“

Скопје, 21 февруари 2024 (МИА) - Министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска денеска на...

Костадиновска-Стојчевска: Посветени сме на соработката со УНЕСКО, со заеднички активности ќе го штитиме културното наследство во Охрид

Костадиновска-Стојчевска: Посветени сме на соработката со УНЕСКО, со заеднички активности ќе го штитиме културното наследство во Охрид

Скопје, 19 февруари 2024 (МИА) - Северна Македонија во 2023 година продолжи посветено да работи на з...

Костадиновска Стојчевска: Почна реконструкцијата на Универзалната сала, за оваа година обезбедени 120 милиони денари

Костадиновска Стојчевска: Почна реконструкцијата на Универзалната сала, за оваа година обезбедени 120 милиони денари

Скопје, 15 февруари 2024 (МИА) - Министерката за култура Бисера Костадиновска Стојчевска информираше...

Костадиновска Стојчевска: Членовите во комисиите се професионалци, културата да не се гледа низ призма на политиката

Костадиновска Стојчевска: Членовите во комисиите се професионалци, културата да не се гледа низ призма на политиката

Скопје, 15 февруари 2024 (МИА) - Министерката за култура Бисера Костадиновска Стојчевска на денешнио...

Костадиновска Стојчевска: МСУ е своевидна победа на уметноста во втората половина од 20 век

Костадиновска Стојчевска: МСУ е своевидна победа на уметноста во втората половина од 20 век

Скопје, 10 февруари 2024 (МИА) - Министерката за култура Бисера Костадиновска Стојчевска денеска го...

Image

Остани поврзан