• среда, 17 јули 2024
Меѓународен научен собир „Македонскиот јазик во светлината на семантичките проучувања“

Меѓународен научен собир „Македонскиот јазик во светлината на семантичките проучувања“

Скопје, 30 мај 2024 (МИА) - Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков “ – Скопје, во рамките на...

Македонско-српски лингвистички средби

Македонско-српски лингвистички средби

Скопје, 20 мај 2024 (МИА) -  „Македонско-српски лингвистички средб...

Меѓународен ден на мајчиниот јазик: Македонскиот јазик е цврст столб на нашето општество на кој можеме и на кој треба сите да се потпираме

Меѓународен ден на мајчиниот јазик: Македонскиот јазик е цврст столб на нашето општество на кој можеме и на кој треба сите да се потпираме

Скопје, 21 февруари 2024 (МИА) - Јазиците се важни, тие не се само средство за комуникација, туку и...

Манифестација „Денови на Благоја Корубин“

Манифестација „Денови на Благоја Корубин“

Скопје, 4 мај 2023 (МИА) - Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирк...

Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ објавува конкурс за најдобар есеј

Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ објавува конкурс за најдобар есеј

Промовирани дигитализираните записи од картотеките на Институтот за македонски јазик

Промовирани дигитализираните записи од картотеките на Институтот за македонски јазик

Скопје, 18 јануари 2023 (МИА) – Во годината кога одбележува 70 години од основањето, Институтот...

Со нови фотографии и документи подновената спомен-собата на Крсте Мисирков 

Со нови фотографии и документи подновената спомен-собата на Крсте Мисирков 

Скопје, 3 март 2021 (МИА) - По повод 95-годишнината од смртта на великанот Крсте Мисирков, денеска б...

Image

Остани поврзан