• вторник, 18 јуни 2024
Белгискиот премиер Де Кро ја достави оставката до кралот Филип 

Белгискиот премиер Де Кро ја достави оставката до кралот Филип 

Брисел, 10 јуни 2024 (МИА) – Како и што најави синоќа по објавувањето на првичните резултати од вчер...

Белгискиот премиер Александер Де Кро тужи радиски новинар за повик за негово убиство

Белгискиот премиер Александер Де Кро тужи радиски новинар за повик за негово убиство

Брисел, 16 мај 2024 (МИА) - Белгискиот премиер Александер Де Кро поднел тужба против радиски новинар...

Де Кро: Мора да ја заштитиме нашата демократија од обиди за странско влијание 

Де Кро: Мора да ја заштитиме нашата демократија од обиди за странско влијание 

Брисел, 17 април 2024 (МИА) - Постојат сериозни обвинувања дека Русија имала активна улога во обидит...

Де Кро: Белгија се соочува со безбедносни ризици

Де Кро: Белгија се соочува со безбедносни ризици

Брисел, 27 март 2024 (МИА) - До крајот на 2024 година ќе бидат регрутирани 200 нови полицајци во Бри...

Де Кро: Европа треба да предводи, а не да следи во иницијативите за Блискиот Исток 

Де Кро: Европа треба да предводи, а не да следи во иницијативите за Блискиот Исток 

Брисел, 21 март 2024 (МИА) - Резолуцијата на САД во Советот за безбедност на ОН нации со која се пов...

Де Кро: Се надевам на компромис за Рамката без разлика дали сите лидери ќе бидат во просторијата или не

Де Кро: Се надевам на компромис за Рамката без разлика дали сите лидери ќе бидат во просторијата или не

Брисел, 1 февруари 2024 (МИА) - Целта на Самитот е да и обезбедиме поддршка на Украина и да и овозмо...

Де Кро: Уште една „Америка на прво место“ ќе значи „Европа оставена сама“ 

Де Кро: Уште една „Америка на прво место“ ќе значи „Европа оставена сама“ 

Брисел, 16 јануари 2024 (МИА) – Ова е година кога нашите демократии и слободи ќе бидат ставени на те...

Де Кро: На ЕУ и требаат повеќе сопствени средства за да може да одговори на глобалните предизвици 

Де Кро: На ЕУ и требаат повеќе сопствени средства за да може да одговори на глобалните предизвици 

Брисел, 3 јануари 2024 (МИА) – Европската Унија има потреба од повеќе сопствени средства, бидејќи во...

Де Кро: ЕУ мора да игра сериозна улога во запирање на конфликтот на Блискиот Исток 

Де Кро: ЕУ мора да игра сериозна улога во запирање на конфликтот на Блискиот Исток 

Брисел, 15 декември 2023 (МИА) - Состојбата во Израел и Палестина е влошена во споредба со последна...

Де Кро ги најави приоритетите на белгиското претседателство со ЕУ

Де Кро ги најави приоритетите на белгиското претседателство со ЕУ

Брисел, 30 ноември 2023 (МИА) - Белгискиот премиер Александар Де Кро денеска на прес-конференција во...

Белгискиот премиер се противи на задолжителна вакцинација

Белгискиот премиер се противи на задолжителна вакцинација

Image

Остани поврзан