• сабота, 15 јуни 2024
Делегација на Македонцки концепт учествуваше на Форумот за безбедност на Црното море

Делегација на Македонцки концепт учествуваше на Форумот за безбедност на Црното море

15 јуни 2024  Политичката партија Македонски Концепт со делегација претставена од Претс...

Мицкоски најави нов ветропарк меѓу Карбинци, Штип и Радовиш за производство на електрична енергија

Мицкоски најави нов ветропарк меѓу Карбинци, Штип и Радовиш за производство на електрична енергија

Скопје, 11 јуни 2024 (МИА) - Мандатарот Христијан Мицкоски денеска, во рамки на  7. Македонски...

Гир: Македонското законодавство итно да се усогласи со најновите ЕУ стандарди и легислативи за енергетска ефикасност

Гир: Македонското законодавство итно да се усогласи со најновите ЕУ стандарди и легислативи за енергетска ефикасност

Скопје, 11 јуни 2024 (МИА) - Северна Македонија изготви многу стратегии...

Мицкоски: Можеби сме мали, но сме многу важни во овој дел од светот не само од аспект на струјата и прекуграничните трансакции

Мицкоски: Можеби сме мали, но сме многу важни во овој дел од светот не само од аспект на струјата и прекуграничните трансакции

Скопје, 11 јуни 2024 (МИА) - Можеби сме мали, но сме многу важни во ово...

Агелер: Енергетската сигурност и зелената енергија се приоритети што треба да ги надминат партиските политики

Агелер: Енергетската сигурност и зелената енергија се приоритети што треба да ги надминат партиските политики

Скопје, 11 јуни 2024 (МИА) - Енергетската сигурност и зелената енергија...

Коцевски на форум на државни обвинители од Западен Балкан во Будва

Коцевски на форум на државни обвинители од Западен Балкан во Будва

Скопје, 7 јуни 2024 Јавниот обвинител на Република Северна Македонија Љупчо Коцевски вч...

Форум „70 години од Хашката конвенција од 1954 година“

Форум „70 години од Хашката конвенција од 1954 година“

Скопје, 4 јуни 2024 (МИА) - Во ЈУ Музеј на град Скопје денеска ќе се оддржи Форум насловен како „70...

Ангеловска-Бежоска: Енергетскиот шок предизвика значајни притисоци кај инфлацијата и девизните резерви, но со мерките на Народната банка стабилноста се одржа

Ангеловска-Бежоска: Енергетскиот шок предизвика значајни притисоци кај инфлацијата и девизните резерви, но со мерките на Народната банка стабилноста с...

Скопје, 31 мај 2024  Гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, во свое...

Економски форум: Да се забрза замената на јагленот со обновливи извори, да се зголеми домашното производство на струја и храна и да се редизајнира државната помош

Економски форум: Да се забрза замената на јагленот со обновливи извори, да се зголеми домашното производство на струја и храна и да се редизајнира држ...

Скопје, 30 мај 2024 (МИА) - Земјава да се фокусира на инвестиции во ене...

Економски форум „По бурата: Управување со прехранбената и енергетската стабилност во Западниот Балкан“

Економски форум „По бурата: Управување со прехранбената и енергетската стабилност во Западниот Балкан“

Скопје, 30 мај 2024 (МИА) - Економски форум „По бурата: Управување со прехранбената и енергетската с...

Форум за Филантропија 2024: Филантропијата двигателка на одржливиот развој

Форум за Филантропија 2024: Филантропијата двигателка на одржливиот развој

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) – Состојбите со филантропијата и неопходноста таа да биде механизам за одр...

Тренчевска се повлекува од функцијата претседателка на форумот на жени на СДСМ

Тренчевска се повлекува од функцијата претседателка на форумот на жени на СДСМ

Скопје, 9 мај 2024 (МИА) - Дополнителната заменик министерка за труд и социјална политика Јованка Тр...

Шутиноски за МИА: До крајот на 2026 очекувам поврзување на нашата со берза за електрична енергија на членка на ЕУ

Шутиноски за МИА: До крајот на 2026 очекувам поврзување на нашата со берза за електрична енергија на членка на ЕУ

Брисел, 17 април 2024 (МИА) - Повразувањето на организираните пазари на електрична енергија од земји...

Шутиноски: Берзата на електрична енергија обезбеди сигурни механизми за тргување со струја по референтни цени  

Шутиноски: Берзата на електрична енергија обезбеди сигурни механизми за тргување со струја по референтни цени  

Брисел, 17 април 2024 (МИА) - Националниот оператор на пазарот на електрична енергија - МЕМО успешно...

Управителот на МЕМО, Шутиноски во Брисел учествува на Форум за интеграција на пазарот на електрична енергија

Управителот на МЕМО, Шутиноски во Брисел учествува на Форум за интеграција на пазарот на електрична енергија

Брисел, 17 април 2024 (МИА) - Управителот на Националниот оператор на п...

Image

Остани поврзан