• вторник, 18 јуни 2024
Изет Меџити средба со граѓаните и трговците од Чаир

Изет Меџити средба со граѓаните и трговците од Чаир

Скопје, 15 април 2024  Претседателот на Демократското Движење, Изет Меџити истоврем...

Сточарите незадоволни од откупната цена на јагнешкото велат од нивниот труд трговците заработуваат двојно повеќе

Сточарите незадоволни од откупната цена на јагнешкото велат од нивниот труд трговците заработуваат двојно повеќе

Штип, 30 март 2024 (МИА) – Сточарите незадоволни од откупната цена на јагнешкото, која изнесува од 2...

Бектеши: Со законот за нефер трговски практики рабатот максимум 10 отсто, цените на производите ќе се намалат

Бектеши: Со законот за нефер трговски практики рабатот максимум 10 отсто, цените на производите ќе се намалат

Скопје, 12 октомври 2023 (МИА) - Новиот закон за забрана на нефер тргов...

Трајковски: Нема компромис со трговците кои ќе ги доведуваат потрошувачите во заблуда и нивните објекти ќе бидат затворени

Трајковски: Нема компромис со трговците кои ќе ги доведуваат потрошувачите во заблуда и нивните објекти ќе бидат затворени

Гостивар, 27 септември 2023 (МИА) – Зголемен број на контролите во сите трговски објекти низ земјава...

Николовски: Просечната откупна цена на млекото е 30- 32 денари,  трговците наметнуваат цени на грбот на граѓаните

Николовски: Просечната откупна цена на млекото е 30- 32 денари,  трговците наметнуваат цени на грбот на граѓаните

Скопје, 13 септември 2023 (МИА) - Според последните податоци нема зголемување на цените кај земјодел...

Бектеши: Наскоро ќе се знае што ќе биде со трговците кои не ги почитуваат владините мерки

Бектеши: Наскоро ќе се знае што ќе биде со трговците кои не ги почитуваат владините мерки

Скопје, 20 апр...

Бектеши: Трговците со овошје и зеленчук ќе мора да обезбедат 70 отсто од потребите за домашниот пазар

Бектеши: Трговците со овошје и зеленчук ќе мора да обезбедат 70 отсто од потребите за домашниот пазар

Скопје, 6 април 2023 (МИА) - Трговците кои продаваат овошје и зеленчук да прибавуваат и продаваат...

Трговците на мало не уценуваат, велат пекарите и бараат Владата да испрати инспекции на терен

Трговците на мало не уценуваат, велат пекарите и бараат Владата да испрати инспекции на терен

Скопје, 3 март 2023 (МИА) - Пекарската индустрија попладнево соопшти...

Симеска Димоска: Сè помал бројот на прекршоци кај трговците за маржите

Симеска Димоска: Сè помал бројот на прекршоци кај трговците за маржите

Скопје, 18 ноември 2022 (МИА) - Директорката на Државниот пазарен инспекторат (ДПИ), Анета Симеска Димо...

Реакција на ССМ за одлуката во недела да работат трговците во туристичките места

Реакција на ССМ за одлуката во недела да работат трговците во туристичките места

28 јуни 2022 

Левица: Наместо земјоделците и граѓаните МЗШВ ги штити трговците

Левица: Наместо земјоделците и граѓаните МЗШВ ги штити трговците

Скопје, 27 јуни 2022 Наместо да го за...

Бектеши: Трговците да не ја злоупотребуваат ситуацијата, а граѓаните да пријавуваат секаков прекршок

Бектеши: Трговците да не ја злоупотребуваат ситуацијата, а граѓаните да пријавуваат секаков прекршок

Скопје, 16 март 2022 (МИА) – Трговците да не ја злоупотребуваат ситуацијата, а граѓаните да пријавуваат...

Шестнаесет трговци не ја почитувале одлуката за посебни услови за трговијата на одделни стоки

Шестнаесет трговци не ја почитувале одлуката за посебни услови за трговијата на одделни стоки

Скопје, 14 март 2022 (МИА) - Шестнаесет трговци не ја почитувале одлуката за посебни услови за трговија...

Истрага за осум трговци со македонско културно наследство

Истрага за осум трговци со македонско културно наследство

Скопје, 30 септември 2021 (МИА) - По неколкумесечна предистражна постапка, надлежен јавен обвинител од...

Прометот во кичевската чаршија подобрен, но далеку од периодот пред 5-6 години

Прометот во кичевската чаршија подобрен, но далеку од периодот пред 5-6 години

Кичево, 14 август 2021 (МИА) - Трговците во кичевската чаршија летово со нетрпение ги очекуваа гастрбај...

Image

Остани поврзан