• недела, 14 јули 2024
Успешно заврши програмата за претприемничка извонредност на поранешниот претседател Иванов и Светскиот инвестициски форум на бизнис ангели

Успешно заврши програмата за претприемничка извонредност на поранешниот претседател Иванов и Светскиот инвестициски форум на бизнис ангели

Скопје, 9 јули 2024 По повод 15-годишнината на проектот „Школа за млади лидери на Претседате...

Тошковски: Континуирана обука на вработените во МВР за зајакната стручност и професионалност ќе донесе поголема безбедност за граѓаните

Тошковски: Континуирана обука на вработените во МВР за зајакната стручност и професионалност ќе донесе поголема безбедност за граѓаните

Скопје, 29 јуни 2024 (МИА) - Министерот за внатрешни работи Панче Тошковски денеска заедно со директ...

Стручна обука за младите од Западен Балкан за вработување во автомобилската индустрија

Стручна обука за младите од Западен Балкан за вработување во автомобилската индустрија

Скопје, 28 јуни 2024 Во земјите од Западен Балкан постои висока невработеност меѓу младите,...

Делчевските производители се обучуваа за заштита и прехрана на растенијата од семе до плод

Делчевските производители се обучуваа за заштита и прехрана на растенијата од семе до плод

Делчево, 27 јуни 2024 (МИА) - Во организација на Здружението на производители на органски производи...

Украински пилоти се обучуваат да управуваат со авиони Ф-16 во Франција

Украински пилоти се обучуваат да управуваат со авиони Ф-16 во Франција

Париз, 17 јуни 2024 (МИА) - Во моментов 10 украински пилоти се обучуваат за летање со авиони Ф-16 во...

Столтенберг ги повика сојузниците на НАТО да ја поддржат мисијата за обука и поддршка на Украина

Столтенберг ги повика сојузниците на НАТО да ја поддржат мисијата за обука и поддршка на Украина

Брисел, 12 јуни 2024 (МИА) - Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг денеска ги повика сојузн...

Ученици од кумановското средно училиште „Перо Наков“ се обучуваат за ткаење

Ученици од кумановското средно училиште „Перо Наков“ се обучуваат за ткаење

Куманово, 10 јуни 2024 (МИА) - Ученици од кумановското средно стручно училиште „Перо Наков“ се обучу...

Обука за подобрување на здравјето на учениците средношколци во Делчево

Обука за подобрување на здравјето на учениците средношколци во Делчево

Делчево, 7 јуни 2024 (МИА) - Во организација на Здружението на производители на органски производи ,...

Повик за обука за спасители на вода во Струга

Повик за обука за спасители на вода во Струга

Струга, 7 јуни 2024 (МИА) - Општинската организација на Црвен крст во Струга денеска објави повик за...

Двајца пилоти загинаа во пад на турски воен авион во текот на обука

Двајца пилоти загинаа во пад на турски воен авион во текот на обука

Анкара, 4 јуни 2024 (МИА) - Двајца воени пилоти загинаа во авионска несреќа за време на обука во цен...

Првите украински пилоти ја завршија обуката во САД на борбените авиони „Ф-16“

Првите украински пилоти ја завршија обуката во САД на борбените авиони „Ф-16“

Тусон, 30 мај 2024 (МИА) - Првите украински пилоти ја завршија обуката на борбените авиони „Ф-16“ во...

Обука за спасители на вода за потребите на Црвениот крст од Охрид

Обука за спасители на вода за потребите на Црвениот крст од Охрид

Охрид, 30 мај 2024 (МИА) – Општинската организација на Црвениот крст од Охрид, за потребите на Цента...

Доделување грантови од РЦФ за стручно образование и обуки

Доделување грантови од РЦФ за стручно образование и обуки

Скопје, 25 април 2024 (МИА) - Во Стопанската комора ќе бидат официјално соопштени и доделени грантов...

Доделување грантови од третиот повик на Регионалниот фонд за предизвици

Доделување грантови од третиот повик на Регионалниот фонд за предизвици

Скопје, 25 април 2024 (МИА) - Регионалниот фонд за предизвици (РЦФ) денеска официјално ќе ги додели...

Обука за еко – пријателски бизниси во Струга

Обука за еко – пријателски бизниси во Струга

Струга, 18 април 2024 (МИА) - Во рамки на проектот „Интегрирано управување со шумите (ИУШ) долж слив...

Image

Остани поврзан